”Storebror ser dig!”

september 26, 2012 at 9:00 f m Lämna en kommentar

Medborgarnas integritet kontra myndigheternas behov av övervakning har stötts och blötts i samband med FRA-lagar m.m. Det har bland annat avslöjats att myndigheter och arbetsgivare anställer IT-spanare, som med hjälp av datorprogram kan kolla medarbetarnas datorförehavande in i minsta detalj. Kontakt med ansvariga i GK ger beskedet att ortsborna kan känna sig lugna. Före detta brandchefen Bo Slatte meddelar att de brandväggar som installerades under hans tid här i GK ger ett fullgott skydd än i dag. ”Skulle man trots detta känna sig osäker finns hos räddningskåren effektiv utrustning för skärmsläckning” slutar Bosse.

Hur är det då i vår omvärld? För att utröna detta ger vi oss på resa västerut. Hur ser det ut här i denna grannkommun, som om sanningen skall fram ligger på efterkälken både vad gäller befolkningsunderlag och teknisk utveckling? Vi hittar chefen på Icke-Tekniska avdelningen (IT) i färd med att kontrollblåsa de horn som används för akustisk information och nyhetsförmedling.

”Vi har ingen datatrafik som kan avlyssnas och missbrukas. Vi har i alla tider hållit fast vid detta gamla hederliga information- och signalsystem men funderar faktiskt nu i dagarna på att byta till något säkrare. Systemet är inte helt tillförlitligt.

I samband med årets älgjakt hördes någon blåsa falskt på kommunskogen vilket ledde till att räddningstjänsten ryckte ut till en befarad trafikolycka. Ej heller de gamla hederliga vårdkasarna är helt vattentäta. Stor oro spreds i trakten härförleden då en gräsbränning förväxlades med den uråldriga signalen som varnar: Dansken kommer! Paniken som uppstod är lättbegriplig. Danskar är illa sedda i dessa trakter eftersom dessa köpt upp flertalet fritidshus och dessutom konkurrerat ut traktens jägare genom att betala skyhöga jaktarrende.”

Entry filed under: Betraktelser, Ekonomi och näringsliv, Politik och samhälle. Tags: , , .

Konjunkturnedgången Poeten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: