TV-såppa

oktober 4, 2012 at 11:20 f m Lämna en kommentar

Med stor förundran noterar vi att TV4-såpan ”Bonde söker fru” nu inlett sin sjunde säsong. Vi är inte förvånade över företeelsen som sådan utan över det faktum att lantbrukarnas intresseornanisationer, LRF, Hushållningssällskapet m.fl. inte heller denna gång stämt TV4 för förtal och ärekränkning. Att år efter år utmåla landsbygdens befolkning som en samling tafatta idioter torde vara åtalbart. För inte är det väl så att man i traktorernas tidevarv har svårt att hitta deltagare som har alla hästar hemma?

Nu kan det kanske bli ännu värre. En arbetskamrat och emigrant västerifrån har hört rykten om att man i hans f.d. hembygd planerar inspelning av en såpa-soppa tillagad på trenne ingredienser: ”Bonde söker fru”, ”Ko-kvinnorna” och ”House”. Nyproduktionen går under namnet: ”Bonde söker för fru”. Handlingen går i korthet ut på att en något förståndsreducerad lantbrukare försöker få vård och tvagning för sin dubbelvikta och värkbrutna fru hos en elak, tablettmissbrukande och låghalt provinsialläkare.

Vi ser med anspänning fram mot resultatet.

Entry filed under: Betraktelser, Kultur. Tags: , , .

Limerick Limerick 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2012
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: