Politik i tiden

oktober 7, 2012 at 8:00 f m 5 kommentarer

Hösten börjar göra sig påmind på allvar. Svamp, älgjakt, mygg som retirerar och mördarsniglar som mätta och belåtna drar sig tillbaka efter att den sista salladen konsumerats. Nu kan det tyckas att det skulle vara på sin plats att påpeka att det ävenledes börjar bli kallt. Så icke. Tvärt om. Det börjar att hetta till. Med knappa två år kvar till nästa val börjar valtemperaturen redan att stiga och vi på bloggen ser fram mot en hektisk tid när alla vallöften skall synas i sömmarna och gammalt avputsat valfläsk skall provsmakas. Vi ser det som vår självklara plikt att lyfta fram allt av värde men också att avslöja ev. skumrask som torgförs av samvetslösa politiker. Både lokalt och på riksplanet.

Vi börjar med en som vi tycker glad nyhet.

Under förra valrörelsen reste allianser av olika slag land och rike runt per järnväg för att basunera ut sitt glada politiska budskap.

På TV4 har man under senare år skakat fram div. kändisar som omgivna av mer eller mindre tonsäkra individer tävlat i något som kallas ”Körslaget”.

Nu ryktas det om att man på lokal nivå kommit på det geniala greppet att man skall baka samman dessa två företeelser till ett. Hela det lokalpolitiska etablissemanget skall, samlade på ett och samma tåg, resa runt i grannskapet och presentera sitt budskap till sång och musik. Arbetsnamnet är: ”DOA-kören” där DOA står för ”Den Oheliga Alliansen”.

Formerna är ännu lite lösa i konturerna men vi på bloggen har smygtittat lite på repetitionerna och tror oss ha visst grepp om sättning och musikstil.

Vi börjar på vänsterflygeln och kan konstatera att V:s stil kommer att bli en blandning av gammal hederlig Rock parad med rytmiskt snabbprat s.k. ”Rap” och bandnamnet är ”Fleetwood Snack”.

Miljöpartiets medverkan är i dagsläget osäker. Efter första övningarna tyckte några renläriga att man med hänsyn till ljudmiljön borde avstå. Vi avvaktar slutgiltigt beslut.

Socialdemokrater börjar vädra lite morgonluft och mönstrar en stark besättning. Även här har vi en musikstilsblandning där Rap ingår, denna gång blandad med tydliga Countryinfluenser. Leadsingern har gett namn åt bandet: ”Robert and the Rappa Cows”. Andrastämman sjungs av en ung frisk fläkt, Rickard Verkarkry.

Centern har ännu inte kommit till skott. Man tror nog lite här och var att loppet redan är kört, åt rätt håll, och ifrågasätter behovet av övningar. Klart är dock att stilen blir Springsteen-inspirerad och dirigent blir naturligtvis ”The Boss”.

Folkpartiet har svårt att få ihop fullt lag, men efter att rakat rent i bänkarna hoppas man kunna lansera ”Björk-Billy med resten” som bjuder på gammalt hederligt dansbandssväng.

Dansbandsoljud skulle man med ledning av bandnamnet ”Curt-Runes” tro att också moderaterna bjuder på men det är helt fel. Här blir det tung, mörkblå blues i moderat tempo stöttad av tjejkören ”Brittmary and Susan”.

KD har alltid värnat om frågor som rör vård och omsorg. Så även nu. Man ämnar som enda nummer framföra det gamla skillingtrycket ”I en sal på lasarettet” till komp av sax-sextetten ”Blåsljudet”. Inte ett öga kommer att vara torrt. Om det sen är rätt taktik att få presumtiva väljare att storgråta redan innan valet vill vi låta vara osagt. Vi har inte för avsikt att hjälpa KD i valrörelsen men om du trycker här får du höra detta hjärtslitande stycke. Ha en näsduk i beredskap.

Alla dessa partier har i sann demokratisk anda enats om att småpartierna på högeryttern inte skall få vara med på tåget. Detta för att värna om demokrati och yttrandefrihet.

DOA-tåget kommer att göra sin turne under vintern, för att säkerställa att tåget blir kvar på skilda platser under lång tid.

Vi på bloggen återkommer med reseskildring när det blir så dags.

Entry filed under: Kultur, Politik och samhälle. Tags: , , , , , , , , , .

Limericktävlingen Skolinfektionen

5 kommentarer Add your own

 • 1. Willy Nilsson  |  oktober 7, 2012 kl. 11:01 e m

  Hej!
  Någon knackade mig på axeln ; ville ha hjälp med publiceringen! Fraams Palsing hade slitit sig! Ja, vad gör man? Frågar vad saken gäller!
  ”Jag vill berömma några för deras demokratiska tänkesätt”, påpekade han, och tillade, citerande någon sann demokrat : ” Ett mått på hur demokratiskt ett land är, visas bland annat i hur man behandlar sina minoriteter.”
  Det är därför jag har full förståelse för att man här inkluderar de två minsta partierna, men uteslutar det tredje partiet nedifrån, enligt mandatfördelningen i Sveriges riksdag!

  Den är ju som följer :

  V: 19 mandat
  S: 113 mandat
  MP: 25 mandat
  C: 22 mandat
  FP: 24 mandat
  KD: 19 mandat
  M: 107 mandat
  SD: 20 mandat

  Partier, procent:
  V: 5,6 %
  S: 30,9 %
  MP: 7,2 %
  C: 6,6 %
  FP: 7,1 %
  KD: 5,6 %
  M: 30 %
  SD: 5,7 %

  Jag frågade om han ville skriva något själv, eller om det räckte med att jag citerade honom, och fick då svaret :”Skriv du det du NU har skrivit ; det blir ju jag som står för det, inte Du!”

  Slut på Fraams Palsing uttalande.

  Hälsning! W.

  Gilla

  Svara
 • 2. Robert "Rappa Cow"  |  oktober 9, 2012 kl. 7:10 f m

  Skulle helst ha med vår egen Singer-songwriter Jonny med 😉

  Gilla

  Svara
 • 3. Jonny "Råtten" Nilsson  |  oktober 9, 2012 kl. 8:07 f m

  Ha, ha, jag sjunger helst solo. Har svårt att passa i ett band. Men å andra idan är jag ju van att göra låtar som sedan andra snor.

  Gilla

  Svara
 • 4. gronakopingen  |  oktober 9, 2012 kl. 5:56 e m

  Hör gärna av dig Robert om du kan tänka dig att vara inside-reporter under DOA-turnén. Ev. arvode kan diskuteras.
  //Bloggred.

  Gilla

  Svara
 • 5. Nyheter – DOA-körens valturné « Gröna Köpingen  |  januari 14, 2013 kl. 10:18 e m

  […] I oktober 2012 hade vi glädjen att presentera en stor politisk nyhet. Våra lokala politiker planerade en valturné via järnväg där det glada valfläsket skulle spridas av DOA-kören (DOA = Den oheliga alliansen). Planerna ligger fast men projektet har skjutits på framtiden p.g.a. oväntade komplikationer och nya briljanta idéer som kräver tid för justeringar och träning. I och med GAS inträde på scenen så ändras i ett slag förutsättningarna. Vi i Gasen vill gärna avvakta tills vi ser att vi har förväntat förtroende och då är det naturligtvis rimligt att vi besätter loket och de andra körmedlemmarna får vagnsplacering allt efter förtjänst. Senast placerade vi ”småpartierna” på högerkanten längst bak men att döma av opinionsundersökningar på sista tiden så får nog SD i rättvisans namn avancera framåt i tåget. […]

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2012
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: