Grannblogg

november 10, 2012 at 8:30 f m Lämna en kommentar

Som förmodligen framgått tidigare kastar vi ett och annat getöga på grannbloggar för att ha lite koll på omvärlden. Jonny efterlyser förslag till titel på sin kommande bok och då vill vi, som de smidiga anpasslingar vi är, komma med med lite taktiska råd och dåd.

Alla förslag som bygger på nuvarande maktkoncentration är otaktiska. Skippa allt med Roland, Åke, center m.m. för vid ett ev. maktskifte blir ju boken i ett slag aningen inaktuell.

Nyttja istället det som bygger på -ås för åsen lär varken gamla eller nya makthavare ge sig på att försöka avveckla. Det kan räcka med godsmagasinet.

Kanske någon liten trevlig akronym? Varför inte Ex. ”Villa”? = Vi I Lilla Le’a Avkroken.

Skulle inte den gamla trivsamma sloganen ”Här mås i Mönsterås” kunna dammas av och ändras till något användbart? . ”Måsåsen”, ”Såsmåsen” etc.

Även GK-bloggen har planer på en bok av något slag. Vi vet inte riktigt vilket tema som skall genomsyra verket men det lutar nog åt lite våld, sprit och sex, parat med lokala skandaler. Det senare är som tidigare nämts en bristvara så spriten får väl ta överhand. Vi är dock helt klara över boktiteln: ”Rosenskimmer”. Nuvarande makthavare ser naturligtvis detta som ett utslag av belåtenhet med gällande regim, medan oppositionen vid ett ev. maktskifte också kommer att tolka det skrivna positivt med tanke på titeln. Oavsett läsarnas politiska färg så kan vi utlova en upplyftande sannskildring och ingen rappakalja.

Man måste vara smidig. Att vända alla taggar utåt så till den grad att en igelkott vid en jämförelse skulle se halvnaken ut är kontraproduktivt. Vi på red. är nöjda och glada med det mesta här i GK och slösar inte krut på bagateller. Det spar vi till grova avarter och oförrätter som skall bekämpas med kraft ex. ”Bonde söker fru”, Bröderna Timell, Lasse Stefanz, Dansk fotsvettsost, Vitlök mm.

Den största oförrätt som drabbat oss är att sträckjakten på morkulla förjöds i slutet på 90-talet och en lika stor skandal, som skulle försätta oss i alarmtillstånd, vore om ålfisket upphörde. Vem skulle sedan kunna fira en anständig Midsommar?

Vi slutar i vanlig ordning med en Limerick med framlidne vännen Nils som kreatör:

En midsommarafton i Vången
Hörs sorlet, skratten och sången
Men var karl stilla satt
För dom tyckte nog att
Det känns otäckt med eklöv runt stången.
 

Entry filed under: Diverse.

Publik hädanfärd Frågespalten S&S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2012
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: