Matpanelen del 2 – Grönsaksterrorism

november 21, 2012 at 9:00 f m Lämna en kommentar

Trots att vi befinner oss i Gröna Köpingen måste vi ta oss den berättigade friheten att ifrågasätta ett övervärderat och oftast felaktigt hanterat livsmedel: Grönsaken.

Grönsaker och rotfrukter kan vara alldeles förträffligt gott, men väl att märka, rätt använda och tillagade.

Smörkokta morötter, al dente, kan i rätt sammanhang vara en njutning, men, hur ofta blir man serverade denna läckerhet? Nej, man får en volm rivna rotsaker som ser ut som vore den hämtad från en frisersalong med övervägande rödhåriga kunder. Även smaken är snarlig, tror vi (vi måste väl erkänna att vi, normalt, inte går omkring med hår i munnen, men det ser inte gott ut).

Inlagd gurka får munnen att vattnas på normalbegåvade konsumenter. Får man detta? Icke. Färsk, smaklös slanggurka innehållande 98% vatten trängs med köttet på fatet. Tänk om den istället varit inlagd i ättikslag.

En skvätt isbergssallad, skuren i små hanterliga bitar kan väl till nöds tillåtas fylla ut tallriken om köttet är en bristvara. Får man det? Sällan. Över den blygsamma köttbiten placeras istället ett berg av Ruccolasallad. Långa, ibland beska stjälkar som är stört omöjliga att manövrera in i munnen utan att störa gästerna vid grannbordet. Skär sönder eländet om det nödvändigtvis skall serveras!

Vi skulle här kunna räkna upp en mängd exempel på skörbjuggsframkallande råkost men vi skall inte trötta läsarna med detta utan vi kommer istället med det för alla gourmeter glädjande budskapet:

Tillredda grönsaker är nyttigare än råa, i vart fall lika nyttiga alt. lika onyttiga.Denna upplyftande nyhet förmedlades härförleden av en av våra licensfinansierade kanaler vilket indikerar atttrovärdigheten är betryggande.

Den tveksamma, hälsovådliga råkosten har alltför länge hämningslöst fått lanseras av samma sorts självplågare som ofta propagerar för vinterbad, iskall dusch med efterföljande torrbostning, vasalopp, kruska, nykterism och tobaksförbud. En människotyp för vilken livskvalitet är ett okänt begrepp .

Håll Gröna Khmererna under uppsikt!

Entry filed under: Mat och Gastronomi. Tags: , , , .

Matpanelen Frågespalten S&S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 38 andra följare

Kalender

november 2012
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: