CNP – Nytt politiskt parti

november 27, 2012 at 9:00 f m 1 kommentar

Vi på bloggredaktionen har det fortfarande tungt. Det som tynger oss är att de stora lokalpolitiska skandalerna fortfarande lyser med sin frånvaro. Vi känner en viss press när vi läser våra grannbloggar. Varför är vi så ohälsosamt nöjda? Varför kan inte också vi mobilisera lite klädsam indignation? Jonny N. rangordnade de politiska partierna på sin blogg härförleden. Det var träffande och roligt på många sätt, men det var inte mycket som föll på läppen. Om vi inte räknade fel så blev det inget över att rösta på. Visst kan även vi hitta en och annan skönhetsfläck här och var, men om man skärskådar livet för gemene man i GK så är det oerhört lätt att hitta de som har det sämre. Därför tar vi oss friheten att vara oförskämt tillfreds med vår kära Gröna Köping en stund till.

Vi känner också ett visst behov att ta våra lokala fritidspolitiker i försvar. Vi struntar i partifärg utan vi skär alla över en kam. Det är här frågan om ett antal, i flesta fall oförvitliga, medborgare som mot, förmodar vi, inte alltför stötande arvoden offrar arbetstid, fritid och tankemöda för en insats i demokratins tjänst. Det är en välsignad tur att några är villig att ta på sig det ansvaret. Hur läskande är det för gemene man att överge soffan och kvällsgroggen för att istället åka på politiska sammankomster av olika slag? Ni som sitter där hemma i stugorna och tycker allt är pest och pina. Engagera er i politiken. Ut på gator och torg och gör er röst hörd. Kom med konstruktiva förslag till förbättringar. Då kan även ni bli fritidspolitiker och delaktiga i demokratiska beslut.

Varför inte löpa linan ut och bilda ett nytt parti? Väljarna kommer likt hungriga vargar att kasta sig över era valsedlar och föra nya, briljanta idéers upphovsmän till makten. Vi på GK-bloggen har länge snuddat vid den tanken och nu har ett beslut mognat fram. Man hittar div. missnöjespartier här och var i vår omvärld. Vi skulle kunna tänka oss att vara lite originella och starta ett ”Nöjdhetsparti” med central position. Vi vill i möjligaste mån fjärma oss från politiska ytterligheter. Med Adolf på högeryttern och Josef på vänsterkanten blir den optimala placeringen naturligtvis i mitten.

Vi tillkännager nu, preliminärt, att vi i lokalvalet 2014 kommer att ställa upp under beteckningen CNP (Centrala NöjdhetsPartiet)

Men visst vore det skojigt med någon liten skandal redan nu som vi kunde vara missnöjda med och raljera över. För he…… Åke Rolandsson. Kom igen! Ut och missköt dej lite! Någon liten fortkörning eller rattfylla är väl inte för mycket begärt? Men för bövelen. Inte ett godsmagasin till!

Under väntetiden fortsätter vi att spy berättigad galla över andra företeelser som vi tycker hjärtligt illa om. Ex. usla TV-program, dålig musik, kalorifattig mat, renlevnadsivrare, krympplastförpackningar, telefonförsäljare, klamydia, bihåleinflammation m.m.

Nu kan det tänkas att det finns läsare som är av annan åsikt. Att det skulle finnas någon som är stormförtjust i klamydia förefaller osannolikt men det sitter kanske någon stackars vilseledd själ som tycker att ”Bonde söker fru” och ”Lasse Stefanz” är bra. Då vill vi i all anspråkslöshet påtala: Vi vet att vi har rätt. Det ger oss en viss särställning i debatten och stärker självförtroendet inför valet. Vi skall kopiera Jonnys idé med rangordning och i ett senare blogginlägg presentera de företeelser som vi tycker allra sämst om. Bekämpning av dessa skall bli vårt valmanifest och tystnad från er läsare tar vi som intäkt för att ni tiger och samtycker.

Upp till kamp inför valet!

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , .

Matpanelen – Nu blev det turbulens… Gymnasiestorm

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny Nilsson  |  november 27, 2012 kl. 12:54 e m

    Jag måste givetvis få påtala att jag redan inför förra valet startade ett eget parti som ännu finns – Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti. Den rangordning av partierna ni hänvisar avsåg partierna centralt, inte kommunens fritidspolitiker. Vad gäller fritidspolitiker så kan man inte ställa samma höga krav som på betalda politiker, även om det förstås ingår i all politik att bli granskad. Håll utkik på min blogg så kan ni snart läsa om min lokalt sammansatta regering för optimal lycka i Mönsterås.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 38 andra följare

Kalender

november 2012
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: