Det lackar

december 23, 2012 at 6:49 e m Lämna en kommentar

”Usch vad tiden går fort!” Se där en fras som man numera nyttjar frekvent, men som i unga år retade gallfeber på ett barn med längtan till julafton och klapparna under granen. Tiden seeeeegade sig fram och där stod föräldrarna och orerade om att tiden hastade iväg. Nåja. Tiden gick och till slut stod tomten vid dörren. Oturligt nog vid samma tidpunkt som husets fader gått för att köpa tidningen.

Julen är en trevlig tid för oss som har det bra. De sämre lottade har det nog extra tungt denna helg. Tanken på dessa lägger lite sordin på julglädjen.

Vi på GK-bloggen är alltid nöjda med det mesta. Vi skall göra ett undantag och uttrycka vårt missnöje med något som nog kan karaktäriseras som en bagatell. Vi tror inte heller att så många kommer att hålla med oss.

I vår barn- och ungdom gladde vi oss storligen när granen i kyrkparken restes och försedd med rader av lampor skänkte festivitas åt samhället. Ute i byarna gjorde man sammalunda och välväxta Picea Abies skapade feststämning. Då fanns inga ädelgranar och annan skit av tveksam proveniens. Det var hederliga svenska granar med hederligt gulvitt sken. I lagom mängd. I dag får man vända hem och hämta solglasögonen om man skall flanera utefter storgatan. Varför skall vi alltid ta efter det sämsta från den Amerikanska kontinenten? Alla träd kläds i strangulerande ljusslingor. Affärerna tävlar om vem som har mest och bjäfsigast ljusdekorationer etc.etc. Lagom lär vara ett ord som man inte hittar i andra språk. Varför kan inte detta unika svenska ord gälla även när det gäller julutstyrsel?

Vi vill här passa på att göra lite reklam för vårt parti, GAS (förut CNP). När vi kommer till makten kommer det att bli krav på licens för inköp av olikfärgade, pråliga ljusdekorationer. Licensansökan som inte kommer att beviljas.

Nu kommer vi till vårt egentliga ärende. Vi vill önska våra läsare en synnerligen God Jul. Tack för allt, som det brukar stå i dödsannonser. Nu skall ni inte tolka det som att bloggen har planert på att lägga sig och dö. Tvärt om. Vi lovar/hotar med att återkomma med nya, avslöjande reportage i folkbildningens tjänst. Kanske redan inom kort.

God Jul!

Ps: Vi måste tyvärr spetsa glädjebägaren med en skvätt malört. Vi vänder oss särskilt till landets alla lärare och elever. Det har sent om sider kommit till skolstyrelsens kännedom att Julen firas till åminnelse av Jesu födelse. Att högtidlighålla Julen med skolavslutningar och lov är inte förenligt med skollagens krav på icke-konfessionell verksamhet. Det är, dessvärre, en rimlig gissning att julfirande och jullov förbjuds år 2013.

Ds.

Entry filed under: Diverse, Skola. Tags: , , , .

Politisk bomb! CNP blir GAS S&S Hjärtespalten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: