Nyheter – DOA-körens valturné

januari 14, 2013 at 10:18 e m 1 kommentar

I oktober 2012 hade vi glädjen att presentera en stor politisk nyhet. Våra lokala politiker planerade en valturné via järnväg där det glada valfläsket skulle spridas av DOA-kören (DOA = Den oheliga alliansen). Planerna ligger fast men projektet har skjutits på framtiden p.g.a. oväntade komplikationer och nya briljanta idéer som kräver tid för justeringar och träning. I och med GAS inträde på scenen så ändras i ett slag förutsättningarna. Vi i Gasen vill gärna avvakta tills vi ser att vi har förväntat förtroende och då är det naturligtvis rimligt att vi besätter loket och de andra körmedlemmarna får vagnsplacering allt efter förtjänst. Senast placerade vi ”småpartierna” på högerkanten längst bak men att döma av opinionsundersökningar på sista tiden så får nog SD i rättvisans namn avancera framåt i tåget.

Komplikationerna består i att en hel del av planerade hållplatser har visat sig vara borta och jämnade med marken. Politikerna hade tänkt sig en mjukstart i närområdet för att träna och få rutin innan intåg i större befolkningscentra. Det visade sig att såväl hållplatsen i Stubbemåla som den vid Vite Sten i Idhultskogarna låg i ruiner. Dessutom är Godsmagasinet rivet vilket försvårar magasinering och lastning av rekvisita. Nu skall en ny rutt spikas och mycket talar för att Ruda blir ny första anhalt. Denna ort har musikaliska kvalitéer eftersom ortsnamnet blir a-dur baklänges.

Den nya briljanta idén är ett plagiat av TV4:s succe ”Så mycket bättre”. För er som mot förmodan inte sett programmet så kan vi förtälja att det handlar om en mix av nya artister som tillsammans med avdammade mer eller mindre bortglömda falnade stjärnor sjunger varandras låtar. Detta har blivit en fullträff och artister som Olle Ljungström och Sylvia Vrethammar är i ropet igen. Slocknade stjärnor som vi trott gått till sina fäder. Idén är att de olika partierna skall framföra varandras politiska budskap till sång och musik. På så sätt låter gamla uttjatade vallöften nya och fräscha och når ut till ny och större publik. Naturligtvis krävs det en viss justering av texten för att budskapet inte skall bli fullständigt felorienterat.

Vem som gör vad är ännu oklart. Vi har tjuvlyssnat lite på repetionerna och om vi inte misstar oss så blir det något i den här stilen:

Countryinfluerade rapbandet ”Robert and the Rappacows” lägger tillälligt rap och hästjazzen åt sidan och skall framföra några av KD:s bravurnummer som anknyter till KD hjärtefrågor ”Vård och omsorg”. Robban skall tillsammans med Ann-Catrin Pålsson-Ahlkvist briljera i en duett. En smäktande tolkning av ”Kärlek på lasarett”. Ett framförande där de agerande skall visa varandra sådan uppmärksamhet på scenen att ryktesfloran börjar blomstra. Allt för att väcka politisk nyfikenhet hos en skandalhungrig allmänhet. Påläggskalven Rickard Verkarkry skall framföra en gråtmild version av ”I en sal på lasarettet”. Tårdrypande kväden, där någon oskyldig stackare far illa, går alltid hem i stugorna.

De inte längre så marginaliserade SD har tagit ett genialt grepp. Man försöker att tvätta bort sin rasistiska stämpel genom att proklamera nolltolerans mot rasism och nu skall man lura i omvärlden att man inte heller är hundraprocentigt negativa till kommunisterna. Man lägger i texterna in ett medvetet stavfel och flörtar med KD-sympatisörer genom att lovorda komministrarna. Man kommer att som huvudnummer framföra alla vänsteryttrars nationalsång: ”Vi hyllar Stalin den stålhårde kämpen”. Vi misstänker dock starkt att huvudpersonen byts ut och texten omarbetas. Vi återkommer när den nya versionen läckt ut.

Centern lever fortfarande i tron att valet redan är vunnet men nu när GAS har äntrat den politiska scenen ryktas det om att även Åke & co gör sig beredda på ett politiskt korståg för att säkra mandaten. Centern skall kasta sig över socialdemokraternas repertoar och Åke skall med karaktäristisk basstämma framföra ”Därför rosor alltid dör” och hela ensemblen skall briljera i Arne Qvicks gamla mästerverk ”Rosen”:

När man söker stundens sorger glömma
Ärdet skönt att vaken gå och drömma
Drömma om makten som flugit har sin kos
Säg. Varför slokar vår röda ros? osv.
 

Vad tänker då Folkpartiets sympatisörer hitta på? Nja, det är inte lätt att veta vad han har i tankarna. Det blir med automatik en solosång. Fp påstås ha sneglat på Miljöpartiets repertoar men vi är inte säkra. Kanske blir det Jussi Björlings gamla paradnummer, Peterson-Bergers: ”När jag för mig själv i mörka skogen gå, tänker jag på väljare jag aldrig får”. Helena Nyblom är död sen länge och kommer inte att utkräva hämnd för textförvanskningen. Skog och natur ligger MP varmt om hjärtat så det bör passa.

Vänsterpartiet skall samarbeta med Moderaterna. En instrumental version av Pink Floyds ”Money” kommer att inleda och sedan följer ”Sådan är kapitalismen” med sång av tjejgruppen ”Blå-Röda bönor”. Som en extra attraktion blir det en smärre pyroteknisk uppvisning. Gudrun Skyrman kommer att sätta fyr på några rekorderliga sedelbuntar. Syftet är tudelat. Dels vill V illustrera sitt förakt för penningar och kapitalism, dels vill moderaterna påtala att man har det så gott ställt att man kan bränna av en massa pengar, till ingen nytta.

Detta är väl i stort vad som hittils läckt ut. Jo, det ryktas om att man skall rekrytera en neutral tjejkör som kan stötta upp vid behov. Denna skall bestå av opolitiska tjänstemän på chefsnivå. Inget är klart men det pratas om ex. Marianne Ortebäck och Eva Augustdotter, två flickor som brukar kunna ta ton när det behövs.

Ps.

Just när detta skall gå i tryck hör vi på lokalradion att Västerviks kommun har ett s.k. ”Tuff-Tuff-tåg” till salu. Tåget har användts att frakta runt turister i staden sommartid. Här yppas en fantastisk möjlighet. Låt oss köpa in detta, för en valturnés behov, så passande fordon. I ett slag blir vi oberoende av spår och nerlagda hållplatser och färden kan styras härs och tvärs med de förligaste valvindarna. Vi hoppas på en snar kommunal transaktion.

Ds.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , .

Vad försiggår västerut? Vart skall detta barka hän?

1 kommentar Add your own

  • 1. Vilda västern i Centrum « Gröna Köpingen  |  januari 22, 2013 kl. 10:25 e m

    […] budskap kunde torgföras på ett artistiskt och dramatiskt sätt. Vi anser faktiskt att det politiska valtåget med DOA-kören kunde ställas in och ersättas av Vilda Västern. Visserligen skulle budskapet få aningen sämre […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: