Önskelista 2013

januari 17, 2013 at 7:30 f m Lämna en kommentar

Lördagens nummer av lokala organet ”Termometern” innehåller ett kåseri av Eva-Bergfast Andersson där denna hedervärda reporter uttrycker sin besvikelse över Tomtens insats nu i juletid.

Eva var missnöjd med att Tomten varit aningen njugg och i stort sett negligerat hennes önskemål. Det är naturligtvis tråkigt. Särskilt ledsamt är det att önskemålet om en TV som filtrerar bort ”Marcus Birro, Filip och Fredrik samt andra gapiga slynglar” inte blev bönhört. Här vill vi på bloggen gärna vara med på ett hörn. Om vi slår ihop våra önskemål till nästa jul kanske tomten hörsammar vår gemensamma vädjan. Vi på bloggen kan till nöds stå ut med Birro men de extremt självgoda gossarna Filip och Fredrik orsakar kraftigt obehag. Det enda positiva är att de pratar så fort att man slipper höra vad dom säger.

Evas önskelista inspirerade bloggen till nya, djärva grepp. Under 2012 redogjorde vi för vad GAS (Grön AnSamling) skulle ta som sin uppgift att bekämpa i vår politiska gärning när vi får mandat till detta efter valet 2014. Detta står fast, men nu vill vi anslå en positivare ton och presentera en önskelista över sådant som vi hoppas blir verklighet under de år som ligger framför oss. Det han vara av såväl lokal som global natur. Några önskemål ryms kanske bland det som vi, trots vår starka ställning, inte kan påverka i nämnvärd grad. Vi skall med ojämna mellanrum presentera önskemål vars uppfyllelse skulle vara till gagn för alla och envar här i GK och även annorstädes.

Önskemål nr: 1 – Vi hoppas innerligt att 2013 skall bli det år då vetenskapsmän och forskare äntligen kan ge svar på frågan som engagerar i stort sett hela mänskligheten: Finns det, eller har det funnits, vatten på Mars? Vi är medvetna om att man redan lagt ner enorma belopp för att kunna ge svar på denna livsavgörande fråga. Så vitt oss är bekant har ännu inget defenitivt besked kunnat ges. Vetenskapsmän och rymdforskare: Sky inga medel i jakten på ett svar. Kosta vad det kosta vill. Inga ekonomiska offer är för stora.

Skulle det mot förmodan bli några slantar över kan dessa med fördel satsas på att värna vår miljö och det vatten som ju faktiskt finns här, på vårt än så länge relativt gröna klot.

Entry filed under: Betraktelser, Diverse. Tags: , , , .

Vart skall detta barka hän? Lantligt liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: