Biblioteksbesök

januari 20, 2013 at 11:37 e m 3 kommentarer

Gröna Köpingens nya bibliotek har invigts med pompa och ståt. Minister Lena Alm gästade GK och skänkte lita festivitas åt tillställningen. Allt verkar ändamålsenlig, nytt och fräscht (Vi menar nu biblioteket och inte Lena Alm). Vi skänker en tacksamhetens tanke till makthavare som förhalat bygget till dags dato. Hade missnöjesföreträdarna fått sin vilja fram och drivit fram ett bygge 25 år tidigare hade GK nu stått med en omodern och oändamålsenlig lokal som möjligtvis hade kunnat tjänstgöra som inkvartering för ensamkommande från Västerled. Nu är allt nytt och fräscht ”Den som väntar på något gott…”

Entry filed under: Betraktelser, Politik och samhälle. Tags: , , , .

Prischock Moralisk handel och vandel

3 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny  |  januari 21, 2013 kl. 8:35 f m

  34 år sedan om vi ska vara petiga. Första artikeln med önskemål om nytt bibliotek har jag funnit 1979. Å andra sidan hade ett nytt bibliotek för 34 år sedan besparat många onödigt lidande, samt idag ändå blivit så pass omodernt att det ändå skulle ha tillkommit ett nytt.

  Gilla

  Svara
  • 2. Gröna Köpingen  |  januari 21, 2013 kl. 7:46 e m

   Ja du jonny. Jag måste nog tillstå att det ligger en del i vad du säger. 34 är mer än 25 så där var vi lite snett ute. Vi har inte varit så flitiga biblioteksbesökare så graden av lidande i gamla lokalen har vi vaga begrepp om. Vi är nog i alla fall ense om att det nya biblioteket är förnämligt. Vi på bloggen är nog i likhet med övriga medborgare stolta över att ha en så enastående skicklig konstnär och hantverkare som Bengt Johansson inom rågångarna. Vilket fantastiskt sagorum. (Nja. Stolta kan vi kanske inte vara. Vi kan inte ta åt oss äran för detta . Men vi kan vara oerhört glada)
   Blogga på. Det är trevligt att ta del av dina kunskaper om lokal historia.

   Gilla

   Svara
 • 3. Jonny  |  januari 22, 2013 kl. 8:10 f m

  Tack för infon om Bengt Johansson och sagorummet. Lägger till det i mitt lilla bildreportage.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: