Vilda västern i Centrum

januari 22, 2013 at 10:25 e m 4 kommentarer

Vi fick en kommentar från bloggare Flåström, en icke obegåvad man vars blogg vi kan rekommendera. Denne påtalade att den spökstad i Vilda Västern som vi utmålade som ett skräckscenario, som en effekt av utmönstrade butiker utefter storgatan, faktiskt kunde vara ganska coolt. Detta är naturligtvis en lysande idé, som vi skäms över att vi inte kom på själva. Nu när häxparken dessvärre (eller dessbättre beroende på betraktarens förståndsgåvor) inte tycks bli av, har vi här en idé till en mer än fullgod ersättning (alternativt komplement, om Häx- och Trolleriverksamheten trots allt kommer på plats).

Tänk va häftigt med en motsvarighet till ”High Chaparall” här i GK. En turistmagnet av stort mått. Precis i denna stund slår oss också tanken hur man skulle kunna väva in politiska ingredienser i denna västernshow. Våra lokala folkvalda skulle kunna tjänstgöra som cowboys och indianer och spela upp ett skådespel där deras respektive politiska budskap kunde torgföras på ett artistiskt och dramatiskt sätt. Vi anser faktiskt att det politiska valtåget med DOA-kören kunde ställas in och ersättas av Vilda Västern. Visserligen skulle budskapet få aningen sämre geografisk spridning men å andra sidan skulle besökare lockas till GK vilket skulle gynna det lokala näringslivet och handeln i de affärer som i och för sig måste vara nerlagda för att kunna utgöra grunden för själva showen. Vi får se hur vi löser det där.
Vi spekulerar lite löst hur det skulle kunna se ut.

Storgatan kantas av människomassor av samma mängd som vi Blåsfestivalen. Det är mest GK-bor men vi ser även en hel del utsocknes besökare som en aning vilset och oroligt ser sig omkring i väntan på skådespelet. Exakt på utsatt tid drar de hela igång. En dilligens, dragen av ett fyrspann, dundrar fram i riktning mot Domus dit post och livsmedel skall levereras. Postverket har i jakt på besparingar också börjat distribuera charkuterivaror med dilligensen. Brev och böcker från Svalans boklubb trängs i postsäckarna med lättrimmad bogskinka och varmrökt lax från Nimmertabben.

Vid tömmarna sitter naturligtvis kuskbossen Åke Rolandsson. Att hantera fyra tömmar till ett fyraspann är inte det lättaste men Åke är van att hålla i alla trådar så han löser det med bravur. Färden går med stor hastighet. För att hålla ekipaget på rätt köl i kurvorna får dess groomsmen, Gustav Magnusson och Carl-Wide Henrikström, två hästvana karlar, göra skäl för traktamentet. I höjd med ”Idrottstjänst” kommer ett första försök att hindra framfarten. ”Björk-Billy”, en ensam och övergiven folkpartist, hoppar fram ur butiken och försöker greppa tygeln på höger förlöpare. Försöket är så tafatt att ingen noterar det.

Nästa, något mera välorganiserat försök, görs av ett antal socialdemokrater som med Robban i spetsen ligger i bakhåll i kyrkparken och utsätter dilligensen för intensiv beskjutning. Nåja, det är i vanlig ordning bara lösa skott så Åke fortsätter färden med styrkan intakt.
Vid Whita Hästen är det dags igen. Ett antal moderater som varit inne på saloonen och fått förtäring lyckas få stopp på ekipaget och ett visst hangemäng uppstår. Åke och hans flinka mannar går segrande ur striden och lämnar efter sig ett antal moderater med rejäla blåmärken och blåtiror.

Vid korsningen där Hydvalls en gång låg, blir det värre. Där kommer ett förvånasvärt stort gäng Sverigedemokrater som med tillhyggen lyckas hindra färden mot Domus. Åke tvingas ändra färdplanen och och hästekipaget dånar nu förbi Frälsningsarmén och sedermera också Missionskyrkan, där Caterin Pålsson-Almgren och hennes många män från Kd ligger i bakhåll och ber om hjälp, uppifrån, för att stoppa Åkes framfart. Hjälpen uteblir och färden går vidare utefter Suggåsvägen. Här är ett gammalt vänsterfäste och V har samlat sina anhängare i höjd med ”Spetan”. Även V har fått vapenhjälp, österifrån. En gammal ”Stalinorgel” från andra världskriget. Ingen begriper sig på vad det är för en tingest och bandledare Fleetwood Snack försöker spela en progglåt på den i tron att det är ett instrument.

Nu har fyrspannet nästan övergått till skenskjuts. Hastigheten är högt uppdriven och Åke börjar frukta att det skall gå galet.
Framme vid Gammelnäs-serveringen ser Åke att vägen är spärrad av en stor folkmassa. Det är GAS anhängare som anförda av sin ledare Bosse Bloggare väntar på den slutgiltiga uppgörelsen. Hästar har gott förstånd och dom stannar omedelbart när deras instinkt säger dom att dom nu står inför övermakten. Ur folkmassan lösgör sig en reslig, välbyggd man med fördelaktigt utseende. Han skjuter hatten i nacken och justerar höjden på revolverhölstret. Åke har smidigt ålat sig ner från kuskbocken och efter att även han ordnat med sin utrustning för att underlätta snabb eldgivning går kombattanterna varandra till mötes med händerna i jämnhöjd med kolvarna. Oändligt sakta krymper avståndet. 15 m, 14,13,12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2,1. Spänningen är olidlig. Åskådare svimmar av sinnesrörelse och även hästarna är tagna av stundens allvar.
…………..Vem skall ta första steget?…………..Som på en given signal faller de i varandras armar. Man klappar om varandra grundligt, och har än en gång, inför jublande anhänger, demonstrerat sitt sitt samförstånd och samarbetsvilja på den centrala planhalvan, vilket säkrar en ljus framtid för GK och dess invånare.
Så skulle det kunna tänkas gå till och vi tackar än en gång Flåström för tipset.

Entry filed under: Betraktelser, Politik och samhälle. Tags: , , , , .

Moralisk handel och vandel Litterär bomb

4 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny  |  januari 22, 2013 kl. 10:50 e m

  Ha, ha, ha! Sanslöst roligt! På väg mot toppformen!

  Gilla

  Svara
 • 2. edvinflastrom  |  januari 23, 2013 kl. 7:16 f m

  Jag får börja med att tacka för komplimangerna. Som ett alternativt slut kan man ju tänka sig att Calvinsons Cavalleri kommer instormande för att avstyra blodigheterna…

  Gilla

  Svara
 • 3. Centrum  |  januari 23, 2013 kl. 9:08 e m

  Haha!

  Gilla

  Svara
 • 4. VänsterHögerCenter  |  januari 23, 2013 kl. 9:36 e m

  Vad tror GK om Feder Fredrikley? Har han ett idé-program i rockärmen som skulle kunna appliceras i ”Gröna Köpingen”? -Vad skulle det kunna vara för bra idéer som skulle fungera här?
  Nu när idé-programmet centralt inte blev så lyckat.
  Vill ha GK:s åsikt.
  Tack!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


<span>%d</span> bloggare gillar detta: