Litterär bomb

januari 24, 2013 at 8:00 f m Lämna en kommentar

Vi vill så här mitt i veckan flagga för en händelse som från och med lördag kommer att ge eko i stora delar av världen. Män som Strindberg, Fröding och Heidenstam har skaffat Sverige ett aktat namn i litterära kretsar. I den kriminella branschen kan pekas på Stieg Larsson som med sin trilogi ”Millennium” skaffade sig världsrykte och en ansenlig förmögenhet. Nu är det dags för GK-bloggen att foga sitt namn till litteraturhistorien.

Våra läsare har säkert noterat att vi följer Jonnys ”Mönsteråsbloggen”. Jonny är rutinerad i branschen och vi tar oss ibland friheten att härma hans koncept.

Jonny arbetar på en deckare som skall handla om vår vänort Mönsterås. Vi känner oss manade att göra sammalunda men med handlingen förlagd till Gröna Köpingen. Vi på bloggen läser sällan eller aldrig deckare, av olika skäl. Vi tror oss i alla fall veta att en kriminalroman skall innehålla en eller flera skurkar som begår illdåd, helst mord eller dråp. Vidare bör det finnas en slug liten polis som på sista sidan löser fallet och presentarar en eller flera gärningsmän som ingen i hela världen hade gissat.

Vi skall vara lite originella och ganska tidigt antyda vem som är gärningsman. Däremot förblir det en hemlighet vem som till slut löser fallet. Vi vågar utlova olidlig spänning och läsvärd kriminalitet fylld av sådant som fägnar en sensationslysten läsekrets: Våld, sex och sprit och en skvätt romantik för den minoritet som är lagd åt det hållet. Vi kan under alla omständigheter garantera att det åtminstone blir olidligt.

Serien kommer att presenteras i avsnitt som publiceras varje lördag klockan 12. På så sätt har ni kära läsare något att se fram emot och trösta er med sedan ni kanske misslyckats med att lösa ”melodikrysset”.

Som sagt: Lördag kl. 12:00!

Entry filed under: Kultur. Tags: , , , , .

Vilda västern i Centrum Redaktionspresentation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: