Femtiotalets åkerinäring i GK

februari 4, 2013 at 8:00 f m 1 kommentar

I Jonnys inlägg 1/2 på Mönsteråsbloggen kan man på ett foto åse vad som revs i trakterna av centrat för femtiotalets åkerinäring. Vi har inte så klar minnesbild av ägaren Borg, men däremot minns vi med viss saknad hans åkardräng Valter (vi tror han hette så) som med saktfärdig värdighet distribuerade varor i GK, med hästdragen spedition. Ett förmodligen ganska pensionsmässigt ök masade sig fram i skritt och tog ett par stapplane travsteg när Valter med ett kvastskaft påminde kusen om dess dödlighet. Färden fortsatte snart i skritt igen varefter proceduren upprepade sig . Ett rapp, trav, skritt. Ett rapp, trav, skritt… Till Valters försvar bör nämnas att han sällan slog hårt.

Från skolgården iakttog vi skolungar med viss förundran framfarten. Trots vår blygsamma ålder hade vi hum om att det var förtjänstfullt om godstransporter kom fram till rätt adress och i tid. Rätt adress var säkerligen inget problem. Men det tog tid. Ibland blev nog tyvärr kusken utsatt för lite trakasserier från den ungdomliga åskådarskaran. Dock deltog inte bloggred. i detta för vi var redan på den tiden välartade och skötsamma. Det skulle vara trevligt att få lite kött på benen beträffande denna epok inom transportlogistiken. Jag kanske minns helt fel. Har letat på nätet men hittar inget. Du Jonny, brukar ha koll!

Entry filed under: Diverse. Tags: , .

Bonde söker fruar – del 2 Gert Bulin har vaknat!

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny  |  februari 4, 2013 kl. 5:32 e m

    Intressant ämne som jag inte tror har behandlats i någon lokalhistorisk skrift. Ska försöka skriva något om det vid tillfälle.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: