Deckare: Bonde söker fruar – Del 3

februari 9, 2013 at 12:00 e m Lämna en kommentar

För resumé: Läs tidigare spännande avsnitt.

Majs ganska gynnsamma väderlek har bytts mot värme och ihållande toka. Midsommarafton kommer, och Sune kan räkna in nästan en månad utan regn. Vårsådden börjar pinas på grunda jordar och Sune sitter framför TV:n och åser hur meterologerna svamlar om fantastiskt midsommarväder. ”Ja för badjävlarna är det nog bra. Men va faen. Någon liten skvätt skulle väl vädrets makter kunna bjuda på utan att baddjävlar och kvällstidningar skulle behöva orera om ’Katastrof och deprimerade semesterfirare’ som får göra någon dags uppehåll i arbetet med att steka fläsket vid badstranden. De kan väl åka på sina förbannade vattenskotrar under väntetiden och skrämma skiten ur änder och sjöfågel”.

Sunes misslyckade försök att få Elsa att frivilligt lämna äktenskapets hamn har gjort Sune en smula desperat. Inte så att han ännu börjar fundera på en olaglig hädanfärd för Elsa men han känner att det börjar hasta. Sune träffade nämligen en alldeles förtjusande ungmö på Centerns riksting i Glahytt. Ett möte som skapat ett starkt begär att få placera denna skönhet i Sunes lantliga harem. Kvinnan är i trettioårsåldern och lystrar till namnet Beda. Ljusa lockar draperar Bedas skuldror. Hon rör sig så mjukt och förföriskt att en panter skulle blekna av avund. En djupt urringad, tätt åtsittande blus skvallrar om resurser som synes garanterar framgångsrik amning av den avkomma som Sune redan börjar drömma om.

Det finns dock ett, inte alltför bagatellartat, problem. Beda är redan äktad och ingår i professionelle fribrottare ”Hulken” Jönssons harem. Hulken är inte bara känd, han är ökänd för att fara lite ovarligt fram med dem som av olika skäl misshagar honom. Sune är tämligen övertygad om att ett övertagande av Beda inte skulle orsaka några glädjeyttringar hos Hulken, så han beslutar att ligga lite lågt till ett tillfälle yppar sig. Sune inser att han inte på egen hand kan bemästra Hulken, så här krävs externa krafter. Sedan polisstationen i GK stängts och patrullerande lagens väktare blivit rödlistade är det normalt utsiktslöst att hoppas på hjälp från polisen. Någon uniformerad fotgängare har inte setts på GK:s gator sedan konstapel Gräns gick i pension någon gång på 60-talet. En liten ljusning har dock blinkat till i det kriminella mörkret. Med ojämna mellanrum finns en mobil polisstation uppställd på parkeringen vid det stängda polishuset. Nu sätter Sune sin geniala plan i verket. Han kontaktar Hulken via ett mail där Sune utmålar sig som promotor för en planerad MMA-gala i det sedan länge rivna godsmagasinet. Med löfte om ett hyggligt gage lockas Hulken till ett möte för vidare diskussion, just den dagen då mobila polisstationen finns på plats.

Sune och Hulken möts utanför Mobila enheten. Genast börjar Sune skymfa sin storvuxne förhandlingspartner: ”Vad är du för en djävla gröngöling? Kom hit så skall du få en smäll så mjölktänderna ramlar ner i halsen. Du skall väl för faen inte vara med på någon MMA-gala. En MAMMA-gala skulle passa dig bättre din djävla lipsill” osv. Hulken ser till en början aningen förvånad ut men grips raskt av ett fruktansvärt raseri. Med ett avgrundsvrål skall han kasta sig över Sune då ett dussin polismän, som suttit i bussen och fikat, ser vad som är på gång och försöker övermanna Hulken. En hiskerlig batalj slutar med ett antal skadade poliser och en fängslad Hulk, efter bistånd av lokala hemvärnet.

Under hela bataljen smyger en lite undersätsig, medelålders fotograf kring och förevigar bataljen. Han försvinner lika tyst och obemärkt som han kom.

Hulken döms till fängsligt förvar i 18 månader för våld mot tjänstemän och försvarsmakten.

Fortsättning Nästa lördag kl. 12.00. Nu när berättelsen börjar bli aningen brutal och uppskakande kan vi rekommendera lite mer handfast psykofarmaka för att lugna upprörda sinnen. En vällagad Janssons frestelse ackompanjerad av tvenne sexor Piratens Besk och ett par lätt immiga Carlsberg lägger rent förunderlig sordin på ett omskakat själsliv. Besken skall inte vara iskall utan intages med fördel rumstempererad. Ölen kan hämtas direkt ur kylskåpet, ca åtta grader celsius.

Entry filed under: Deckaren. Tags: , , .

Kulturell smak och bismak Svinaktigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: