Svinaktigt igen

februari 12, 2013 at 8:56 e m 1 kommentar

Allvarlige Alvar har ordet.

En kommentar till Anders kommentar. Jag hoppas å det grövsta att mitt uttalande om ”enfaldiga frågor” inte uppfattades som att jag tycker att det är en utmärkande egenskap för lantbrukare och markägare i gemen. Det är i så fall djupt olyckligt och bör rättas till. Det är få yrkeskategorier som jag hyser större respekt och vördnad för. Det är några få som jag tycker resonerar lite skevt i en besvärlig situation. Nu är detta sagt.

Jag är inte påläst vad beträffar Jägarförbundets förvaltningsplan 2008 men jag misstänker att det handlar om möjligheten att tjäna en hacka på vildsvinen som kompensation för de olägenheter som grisarna för med sig. Kan man erbjuda jakttillfällen som hugade jägare betalar för så är det självfallet en god affärsidé som man bör ta till vara. Nu har det nog hänt en del på senare år som kanske ändrat förutsättningarna. Vildsvinsjakten är inte speciellt exklusiv längre och köttvärdet för avsalu är inte bedövande när trikinprov och transport till Viltgrossisten är betalt. Det som för inte så länge sen var nytt och spännande är nu en enformig plikt.

Går det att hitta intresserade, betalande jägare till den numerär som krävs? Om ja, så är det jättebra. Det kanske går att ordna med intensiv marknadsföring. Som det är nu lyser de med sin frånvaro i stor utsträckning. Om dessa nu inte finns så vidhåller jag att det är en god idé och arbetsavlastning att erbjuda fri jakt till intresserade. Det gamla konceptet att ”skjuta till hälften” kan väl kanske vara gångbart. Då blir det en köttbit även till markägaren. Att lägga på grillen och avnjuta medan den frivilliga styrkan skyddsjagar.

Entry filed under: Agrikultur, Diverse. Tags: , , .

Svinaktigt Häxkonster

1 kommentar Add your own

  • 1. Anders  |  februari 13, 2013 kl. 2:44 e m

    Nej då, ditt uttalande kunde inte tolkas som att du generaliserade. Jag är för övrigt fullständigt enig med dig. Markägare skall vara glada om det finns någon som vill jaga vildsvin. Jag kunde bara inte låta bli att dela ut en liten känga till Jägareförbundet, dels för det ovannämnda remissvaret och dels för deras motstånd mot alla fällor. Den har liksom legat på tungan ända sedan Blomstermålamötet.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: