Skandaler

februari 17, 2013 at 9:30 f m Lämna en kommentar

Oh, vad vi längtar efter en smaskig skandal. Vi vill så gärna ha något riktigt sensationellt att skriva och raljera om. Någon kommunal oegentlighet. Någon otrohetsaffär med politiska förtecken eller någon rekorderlig förskingring av allmänna medel. Varför inte någon hjälporganisation som ånyo försnillat insamlade gåvor. Så icke. Det närmaste vi kommer är den tidigare kommenterade skrivelsen från en missnöjd häxmästare vars skrivelse inte diarieförts. Vi läste inledningsvis fel och trodde att det handlade om diarréavföring, en aktuell företeelse i dessa tider av vinterkräksjuka och influensa. Vi på bloggen tycker nog att det är aningen bagatellartat, men det kanske är fel synsätt.

I brist på lokala sensationer får vi gå utomlands och med viss häpnad notera att vår käre Påve kastat in handduken. Nog så uppseendeväckande med tanke på att det knappast hänt tidigare. En normal påve avgår med döden. Denne herrens tjänare såg inte alltför dödfärdig ut om man jämför med hans företrädare som knappast kunne hålla sig upprätta i slutet av sin karriär.

Vi måste medge att den vakanta platsen i Vatikanen utgör en viss lockelse. Det kan antas att det finns att antal kandidater som nog kan passa men vi vill, utan att framstå som oanständigt självgoda, påtala att det vore ett jobb som skulle passa bloggredaktören. Åldern är den rätta. Tillräckligt gammal men ändå, rimligtvis, ett antal år kvar i herrens tjänst. Bilden på redaktionspresentationen redovisar ett fördelaktigt utseende. Välordnade anletsdrag och en kroppshållning som utstrålar pondus och beslutsamhet. Bloggred. har som framgår av tidigare skriverier ett genuint intresse för äldre boningar och detta garanterar ett varsamt handlag med Vatikanens historiskt värdefulla byggnader. Utan att förhäva oss vill vi nog anse att red. är som klippt och skuren för Påveämbetet. Apropå skuren så saknar tyvärr red. intresse för kastratsångarna i gosskören, men det är kanske inte ett krav, trots att det är frekvent förekommande i de katolska leden. Ja, just det: Katolskt. Det krävs naturligtvis en konvertering. (Det är kanske fel benämning, men strunta i det.) Nåja, det är lätt ordnat. Red. är inte speciellt religiös så det kvittar vilken tro han bekänner sig till. Det orsakar inga samvetskval att överge Luther.

Skulle jag få jobbet så förändras förutsättningarna för bloggandet drastiskt. Ja, jag skulle inte sluta, så lätt slipper ni inte undan, med det skulle öppnas en helt ny värld där skandaler av ena eller andra sorten förmodligen inte är en bristvara.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , .

Deckare: Bonde söker fruar – Del 4 Popultik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: