Kommentar till Jonnys kommentar

februari 25, 2013 at 2:39 e m 1 kommentar

Ja du Jonny. Vi läser nog slarvigt lite till mans. Du har kanske aldrig nämnt ”Skandal” i samband med Kyrkovaktmästeriet. Vi ber om ursäkt om vi lagt fel ord i din mun. Vi på bloggen däremot anser att ”man kan känna en fläkt av skandal” beträffande turerna kring tillsättningen av tjänsten. Det är illa hanterat och vi tycker nog att det är skandalartat om det gått till som beskrivs. Vi ville bara vara lite raljanta och hädiska och ge den ytterst ansvarige skulden. I kyrkans värld finns så mycket egendomligt att man inte höjer på ögonbrynen över en tveksam tjänstetillsättning.

Vi håller ingen om ryggen. Allra minst kyrkan och dess företrädare. Här finns, som sagt, hur mycket som helst att gräva i och ifrågasätta. Vi är så pass kritiska att vi till och med ifrågasätter vår Herres agerande. Vi på bloggen är tyvärr inte speciellt troende och vi upprepar vår undring. Varför låter den Allsmäktige sådant ske när han i sin oändliga visdom borde veta bättre och kunna ställa allt till rätta? Han kanske inte har tid. Enligt nyheter från katolskt håll finns det en hel del kardinaler och präster som behöver sig en åthutning för skabröst levene och sånt tar kanske både kraft och tid. De stackars katolikerna har kanske missuppfattat begreppet renlevnad och tror att det innefattar besök på bastuklubbar.

Vi kryper ej heller för den politiska överheten. Skulle Åke Rolandsson och Robban m.fl. på katolskt manér börja besöka bastun i andra syften än att hålla sig rena skall vi skärskåda detta. Då skall den nakna sanningen fram.

”GK verkar aldrig inse att något är fel i den här kommunen eller i kyrkan…” Här tycker vi att du är aningen orättvis. Det kyrkliga är redan kommenterat. Här finns hur mycket fel som helst. Beträffande det kommunala så har vi nog vid några tillfällen påtalat risken med att fara ovarligt fram med byggnader och kulturminnen. Där är vi helt överens.

Vad gäller makteliten är det lite knepigare. Vi tycker nog inte att Åke Rolansdsson är en utpräglad skitstövel. Vi tycker att han är kompetent och har skött sig ganska bra under sin långa tid vid makten. Det kan inte finnas så många väljare i kommunen som bara i eget intresse och med omsorg om sitt eget skinn känner sig manade att rösta på Åke o Co. Skulle han börja missköta sig då åker han vid nästa val och då skall även GK-bloggen ge luft åt sitt missnöje.

Oavsett vem som sitter vid rodret så är det alltid någon som kommer i kläm och känner sig illa behandlad. Ibland är det självförvållat, ibland effekt av grumlig lagstiftning och ibland resultat av oskicklig maktutövning. I de senare fallen skall ingen möda sparas i kamp för rättvisa. Där är vi med på tåget.

Slutligen Landshövdingen, som du kommenterat tidigare. Vi råkade på denne vid ett möte i Blomsterhåla och tyckte nog vid en snabb besiktning att det var en trivsam och gladlätt figur. Vi är inte sämre än att vi kan ändra på den analysen. Hans överkörning av underhuggarna i fallet med de Ulveuska byggplanerna i Västervik är alarmerande. Fortsätter han i den stilen så gör han det inte lätt för sig.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , .

Skandal? Opinionsundersökningsundersökning

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny  |  februari 25, 2013 kl. 4:37 e m

    Jag vill bara understryka, så att ingen får för sig annorlunda utifrån de ord ni använder, att jag aldrig har använt några nedvärderande ord om människan Åke Rolandsson. De få gånger jag mött honom har han alltid varit väldigt trevlig. Jag har ingen anledning att tro motsatsen. Det jag har tagit upp är hans roll som politiker och hans partis politik och maktspel i Mönsterås. Landshövdingen är säkert också en trevlig prick. Hans agerande förefaller dock vara populistiskt, vilket mycket väl kan gå hand i hand med att vara trevlig. Det konstigaste av alltihop är faktiskt att folk också brukar säga att undertecknad är trevlig, trots mina ofta kritiska perspektiv. Trot den som vill.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: