Skandal?

februari 25, 2013 at 8:00 f m 1 kommentar

Vi efterlyste för någon tid sedan något riktigt smaskigt att skriva om. Det har gått lite inflation i uttryck som skandal, sensation etc. Det behövs inte så mycket för att något skall betraktas som skandalöst.

Det senaste i den genren är tillsättning av en vaktmästartjänst i den kyrkliga sfären. Här kanske man kan känna en fläkt av skandal om vi rätt har tolkat turerna kring tjänstetillsättningen. Skall vi vara upprörda? Knappast. Eftersom man normalt i dessa kretsar förlitar sig på Herrens oändliga vishet så får man väl acceptera vad som skett. Hade den Allsmäktige tyckt att det varit åt fanders hade han aldrig låtit det ske.

Vi önskar Robert lycka till. Här finns saker att göra för en engagerad medarbetare. Det har funnits ett visst missnöje med skötsel av gravaplatser m.m. Det här kan bli bra. Både för kyrkan och politiken.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , .

Deckare: Bonde söker fruar – Del 5 Kommentar till Jonnys kommentar

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny  |  februari 25, 2013 kl. 10:30 f m

    Jag tror ingen har använt ord som skandal eller sensation i detta ledsamma ärende. Kyrkliga politiker och kh har behandlat andra människor illa och trixat fram den dom ville ha till tjänsten. Det står GK helt fritt att delta i detta skamliga ”hålla om ryggen” spel. Som väl är verkar många inse allvaret i det som skett. Tyvärr kommer några att gå till andra kyrkor, och yttterligare några lämna sin moderskyrka helt. GK verkar aldrig inse att något är fel i den här kommunen eller i kyrkan. En hållning som tyvärr är både ointressant och dessvärre även långt ifrån verkligheten. Makthavarna må applådera, men den sk ”lilla människan” som kommit i kläm gör ni ingen tjänst.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: