Önskemål nr 2, 2013

februari 28, 2013 at 8:00 f m 1 kommentar

Det var väldigt vad tiden går. Det är redan slutet på februari och det är hög tid att fortsätta redovisningen av våra önskemål inför det numera inte så nya året. Numreringen har inget med önskemålens styrka att göra utan visar bara ordningsföljd i presentationen.

2013 hoppas vi blir det år då likheten mellan en struts och en Homo sapiens reduceras till antalet ben. Att likt denna storvuxna fågel sticka huvudet i sanden för att slippa konfrontation med obehagligheter är en på sikt förödande taktik.

”Glaciärer som krymper är bara naturliga variationer som självläker om ett par år. Ökad frekvens av förödande orkaner och skyfall är bara inbillning lanserade av f.d. metrologer som lever gott på att åka runt och föreläsa om klimatförändringar. Den uppmätta temperaturhöjningen kan bero på dåliga termometrar eller brist i kontrollrutiner. Stigande havsnivåer är bara tidvatten i stor skala”

Detta är inte bloggens påstående utan självsäkra uttalanden från strutsar som kan prata. Vi hoppas innerligt att dom har rätt… Om inte?

Insatsen är aningen för hög för att gambling skall vara en taktik som våra efterkommande kommer att hylla. En enkel fråga. Är det verkligen möjligt att vi under en bråkdel av en sekund, sett på en tidsaxel som visar jordens utveckling, kan förbränna fossila bränslen som lagrats under millioner år utan förödande konsekvenser?

Bloggen hade en gång en hetsig diskussion med en person verksam inom petroleumbranschen. ”Oljan tar aldrig slut” var hans oomkullrunkeliga övertygelse. Vidare diskussion var naturligtvis meningslös. Det visar ganska väl vilka bekymmer som finns och som gör det svårt att hoppas på att någon mäktar slå till bromsarna på en färdkost som nog är på väg att barka åt helve…

Vi får hoppas att oljan snart tar slut.

I väntan på den dagen kan du som miljömedveten medborgare med fördel rösta på Grön AnSamling (GAS). Vi kommer bl.a. att arbeta för nya, miljövänliga transportsystem: Hästskjuts, Cykel, fotgängeri m.m. Endast en smärre mängd bensin och diesel skall få användas för personbefodran av ex. politiska förgrundsgestalter som behöver frakta sig snabbt och lätt mellan olika förättningar.

Rösta på GAS! Stoppa globaliseringen! Handla lokalt!

Entry filed under: Betraktelser, Energi och miljö. Tags: , , , , .

Opinionsundersökningsundersökning Deckare: Bonde söker fruar – Del 6

1 kommentar Add your own

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

februari 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: