Önskemål nr 3, 2013

mars 4, 2013 at 8:00 f m Lämna en kommentar

Onsdag kväll. Klockan är halv åtta och Rapport har just meddelat att Påven ämnar avgå. Det låter spännande. ”Riiiiiing…….Riiiiiing……..Riiiiiing”. ” Men va i hel……..” Hustrun är inte hemma så det bjuds inget annat alternativ än att med viss avsmak hasa bort till telefonen. ”Hallå?” ”Hallå, är det Bo von Bloghster?” ”Det beror på vem som frågar” (Man har lärt sig att aldrig svara Ja när en förmodad försäljare ringer) ”Jo hej. Jag heter Jörgen och ringer på uppdrag av Tele2. Hur står det till? Allt väl?” ”Du har förmodligen inte ringt bara för att efterforska hur jag mår. Vill du sälja något? Jag köper av princip aldrig något per telefon” ” Nej, nej, Jag vill bara hjälpa dig att sänka dina telefonkostnader…..” Klick. Här lägger man naturligtvis på luren. Varje människa med åtminstone rudimentärt förstånd begriper att ingen ringer bara för att vara trevlig och hjälpsam.

Ett oerhört starkt önskemål nådens år 2013: Kan inte någon som har makten och viljan, förbjuda telefonförsäljning. Erbjudande per tel. kanske man kan stå ut med i värsta fall men för att ett köp eller beställning skall vara juridiskt bindande skall det naturligtvis krävas ett skriftligt avtal. Det kan inte vara hela världen att lagstifta om det. Det skulle i ett slag rensa ut en massa samvetslösa löss som ringer till gamla och förvirrade människor som sedan står med kontrakt och abonnemang som är omöjliga att krångla sig ur. Vet hut!

Nu kommer det naturligtvis någon klämkäck utvecklingsentusiast och gormar om att papper och penna är stenålder. I helsike heller. Stenålder är att stackars människor skall komma i kläm bara för att det finns slödder som med hjälp av ”modern affärsteknik” skinnar oskyldigt, aningslöst folk. Krav på skriftliga avtal skulle också innebära ett uppsving för postverket.

Det skulle, hur konstigt det än låter, också gynna seriösa säljare. Som det nu är vågar man inte inleda en konversation i rädsla över att plötsligt, utan egen förskyllan, stå där med ett abonnemang på månatliga sändningar av kalsonger och knästrumpor. Nej, man slänger på luren innan man vet vad erbjudandet gäller. Riskerade man inget sådant, skulle man ta sig tid att lyssna och kanske i slutändan bli en nöjd kund med en skriftlig beställning i handen av någon trevlig jakttidning eller receptsamling på husmanskost.

Rösta på GAS! Vi kommer vid vårt makttilträde att omedelbart införa krav på skriftlig dokumentation enl. ovan. Vi kommer också att bekämpa globaliseringen och förbjuda all handel utanför sockengränsen.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , , .

Deckare: Bonde söker fruar – Del 6 Trötta bybor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: