Kommentar Jonnys Mösteråsblogg

mars 8, 2013 at 8:00 f m Lämna en kommentar

Jonny antydde att han skulle trappa ner på bloggandet. Vi har inte sett något tecken på detta hittills, vilket glädjer oss. Han har en fantastisk förmåga att gräva fram gamla dokument och bilder från ett svunnet Mönsterås. Eftersom denna ort uppvisar stora likheter med GK är det mesta intressant även för oss här i Grön Köpingen. Nu senast handlade det om ett dokument från 1700-talet där man påtalade prisskillander mellan varor i Mönsterås resp. Kalmar. Det var naturligtvis värre detta århundrade då det var förenat med stort besvär att åka och shoppa i Kalmar. Även lättfotade springare gjorde detta till en strapatsrik och tidskrävande procedur. Det går aningen lättare i dag, men det är fortfarande ett tveksamt alternativ. Vad kostar det att åka till Kalmar t.o.r? Oberoende av bilmodell och antal medresande kan man slå fast att det inte är gratis. Sedan kommer vi till det väsentligaste: Hur värderar man förmånen att slippa åka till Kalmar? Vilket värde skall åsättas ynnesten att få handla i Åsens trivsamma butiker?

Att handla lokalt är alltid en god affär. För någon.

Gör som vi i GK. Gynna ortens köpmän.

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , .

Politiska snilleblixtar Deckare: Bonde söker fruar – Del 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: