Häxkonster igen

mars 14, 2013 at 9:12 e m 4 kommentarer

Vi skall inte säga: ”Vad va det vi sa”. Vi noterar bara att Åke Rolandsson tagit ett nödvändigt och klokt beslut: Ingen Häxpark i Gröna Köpingen. Naturligtvis är Tomten Unis irriterad och ett antal äldre damer med skrynklig hy, som patinerats i solen på stranden, och som hoppats att få jobb på häxparken är naturligtvis besvikna. Men bäst som skedde. Häxmästaren anar konspiration och misstänker att området skall användas för annan verksamhet. Det får vi hoppas. Gärna rationellt skogsbruk med erforderlig naturvårdshänsyn.

häxa

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , .

Jämställdhetsgnäll I överkant?

4 kommentarer Add your own

 • 1. edvinflastrom  |  mars 15, 2013 kl. 7:31 f m

  Naturvårdshänsyn? I det rationella skogsbruket? Ursäkta, men när började man med det? Igenrisade diken, sönderkörd mark och skogsbilvägar, kan det kompenseras av en och annan kvarlämnad torraka, menar GK?

  Gilla

  Svara
  • 2. Gröna Köpingen  |  mars 15, 2013 kl. 12:54 e m

   Jag förstår din kommentar. Men. Observera att jag sa:” Rationellt skogsbruk med erforderlig naturvårdshänsyn” . Jag påstår på intet vis att det är det som tillämpas överallt, alltid i dagens skogsbruk. Här finns en del att göra. Men det har blivit bättre. Vi skall engagera Allvarlige Alvar för ett inlägg veckan som kommer. Han är påläst och diskuterar gärna skogsbruk och missbruk. Trevligt med en kommentar. Det gynnar debatten

   Gilla

   Svara
   • 3. edvinflastrom  |  mars 15, 2013 kl. 1:13 e m

    Tyvärr gynnar inte rationalitet, minskad lönsamhet och ökade produktionskrav naturvårdshänsynen. Jag vet inte om jag kan hålla med om att det blivit bättre. Det beror på vilken tidshorisont du jämför. Men inte på de senaste10 åren i alla fall. Ser fram emot Alvars syn på saken!

    Gilla

   • 4. Gröna Köpingen  |  mars 15, 2013 kl. 1:38 e m

    Vi måste nog, tyvärr, vara hyggligt rationella i dagens samhälle. Om GAS finge bestämma, och det får vi kanske efter nästa val, skulle vi bl.a av ekologiska skäl ta ett rejält kliv bakåt. Timmersvans, bågsåg och en välslipad yxa skulle komma till heders igen. Då skulle de arbetande massorna slippa gå på gym för att bli trötta och genomtränade. En positiv bieffekt vore en minskad arbetslöshet. En negativ effekt blir att arbetarna på Bruket och Södra timber får sitta och vänta på ett virkesflöde som sinat, eller i varje fall minskat rejält.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: