Lyriktävlingen

april 14, 2013 at 9:31 f m Lämna en kommentar

Det är dags att redovisa rätta lösningen för vår lilla tävling i poesikunskap. Ni, kära läsare, har varit lite blyga men vi har trots allt fått ihop 30 svar per dikt.

Det började ganska så hyggligt. Dikt nr 1 är författad av allas vår Kalle Sändare, telefonens okrönte konung. Det råder delade meningar om det är roligt att ringa och driva med folk men Kalle gjorde det med värme och finess och samtliga ”offer” fick ge sitt tillstånd innan publicering. Det är sämre ställt med senare aktörer i denna genre. Hur som helst: Dikt nr 1 kommer från en skiva: ”Dagens dikt” med Kalle Sändare som upphovsman. 50 % hade rätt vetskap eller gissning. Här kunde man om man var lite full i fan hitta lösningen på Google. Vi tror inte detta är orsaken utan vi gratulerar er som hade rätt.

Sedan blev det värre. Dikt nr 2 har svenska akademins innehavare av stol nr 18, Katarina Fostenson, som upphovskvinna. Dikten ingår i hennes uppmärksammade diktsamling ”Flodtid” som fått lysande resensioner av en enig kritikerkår. Här trodde 60 % att dikten var skriven av Stövaren Karo medan Katarina Frostensson kom först på tredje plats med 13 %.

Dikt nr 3 var omvända världen. Dikten är skriven av stövare Karo som fått 20 %. Flertalet trodde att Katarina Frostenson var den skyldige med 60 %.

Vi vet inte riktigt hur vi skall tolka detta lilla experiment. Man kan kanske hitta förklaringar i för litet underlag, slumpen, m.m. Vi på bloggen gör ingen analys utan behåller våra funderingar för oss själva. Kanske anar vi orsaken till resultatet men vi överlåter åt er, kära läsare, att dra egna slutsatser.

resultat

Entry filed under: Kultur. Tags: , , , , .

Miljönytt Vårtecken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

april 2013
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: