Onödig omväg?

april 24, 2013 at 9:00 f m Lämna en kommentar

Vi på bloggen ansluter oss inte till den troende skaran. Tyvärr. Det skulle vara skönt att ha något att se fram emot nu när det snart börjar dra ihop sig. Vi slinker in i kyrkan ibland för att ta del av rogivande orgelmusik vilket är nog så trivsamt. Budskapet i övrigt har vi lite svårt att ta till oss. Det är mycket som vi inte förstår. Vi kanske kan få lite hjälp.

Vi råkade se och höra slutklämmen av ett debattprogram för någon vecka sedan. Så mycket hann vi uppfatta att vi tror att det rörde sig om en busschaufför som ägnade sig åt att hjälpa människor i nöd. Förmodligen handlade det om utvisningshotade flyktingar. Nåja. Detaljerna spelar inte så stor roll. Det är mannens slutord vi minns. ”Jag tackar Gud för att han ger mig kraft så att jag orkar hjälpa dessa människor”. Om nu Gud har den förmåga som vi fått lära oss att han har, varför hjälper han inte själv. Direkt. Varför måste hjälpen ta omvägen via en utsliten busschaufför?

Entry filed under: Betraktelser, Religion och livsåskådning. Tags: , , .

Litterära nyheter På lyran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

april 2013
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: