Trafiklektion

maj 21, 2013 at 8:53 e m 3 kommentarer

Utmed vår pulsåder E22 finns sedan en tid tillbaka en färgsprakande tavla för information av allehanda slag till trafikanterna. Man har fortfarande inte vant sig riktigt. Varje gång den kommer i blickfånget tror man att det hänt en allvarlig olycka med ett antal blinkande räddningsfordon på plats. Så har dessbättre inte skett. Ännu. När någon lanthandlare eller annan näringsidkare anhåller om att få sätta upp en skylt för att leda besökare på rätta vägar avslås deras begäran regelmässigt med motiveringen att en skylt distraherar trafikanterna och utgör en olycksrisk. Denna informationstavla utgör en utomordentligt stor risk. Blir man inte bländad så tappar man koncentrationen eftersom man måste vara minst sagt på alerten för att hinna uppfatta budskapet innan det skiftar till upplysning om hur långt det är till nästa McDonald’s. Värdet av denna information kan diskuteras men än värre är det när skolan påkallar uppmärksamhet. Gör man reklam för hur bra utbildning lärosätet erbjuder? Talar man om vilken ljus framtid som hägrar efter genomgångna studier? Icke! Budskapet är: ”Tid för annat” och ”Sovmorgon”. Men va f..en!

Entry filed under: Betraktelser. Tags: , , .

Grönt vågspel – del 3 Arvtagaren?

3 kommentarer Add your own

 • 1. edvinflastrom  |  maj 23, 2013 kl. 5:59 f m

  Angående slutraderna så vet du väl att skolan idag bara går ut på att ha så mysigt som möjligt, så budskapet verkar väl ligga i tiden…den kulturkrock vi ser idag mellan skola och arbetsliv är nog ingenting mot vad som kommer att hända med svenskt näringsliv när mys-och flumeleverna av idag klättrat så högt på karriärstegen att de innehar chefspositionerna. Visst, mysigt värre, men hur ska vi få något gjort?

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  maj 24, 2013 kl. 12:36 e m

  Nja.. Det är nog bra om det inte blir så mycket gjort, för det som, mot förmodan, kanske skulle bli gjort blir nog i så fall fel

  Gilla

  Svara
 • 3. Anders  |  maj 24, 2013 kl. 7:37 e m

  Det var väl Sokrates som skrev att ungdomen i dag endast ägnar sig åt lättja och dagdriveri samt saknar all respekt för äldre.

  Personligen anser jag att det största problemet med ungdomen idag är att man inte längre hör dit.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2013
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: