Studenttider

juni 11, 2013 at 7:45 f m 1 kommentar

Nu, när den vackraste tiden redan är förbi, är det dags för årets studenter att ta på den vita mössan och behängas med blomster och annat. Mer eller minde välförtjänt. I tidningarna ser vi bilder på glada studenter med rubriker som: ”Nybakade studenter springer ut i friheten” Jaså? Jag trodde att det var precis tvärt om. Friheten? Efter år med ”sovmorgon” och ”tid för annat” är det väl nu tid för klivet ut i vuxenvärdens allvar och plikter. Några går till vidarestudier, men ett antal skall ut i näringslivet och göra rätt för sig. En förutsättning för kläder på kroppen och bröd på bordet. Några har på grund av handikapp av olika slag inte den förmågan och dessa medborgare skall samhället reservationslöst ställa upp för. Med de som kan, men inte vill, skall hanteras annorlunda. Nu säger kanske någon, som förläst sig på psykologiska skrifter: ”Att inte ha förmågan att vilja kan också vara ett handikapp”. I helvete heller. Om det fattas mat på bordet som en effekt av lättja och jämförbara ”åkommor” då får vederbörande gärna bli mager som en vinthund utan att det stör vår nattsömn. Det gamla ordspråket: ”Som man bäddar får man ligga” är inte så dumt. Om ett försumligt leverne leder till en bädd av Wellpapp på en parkbänk är det tragiskt, men välförtjänt, om det är effekten av prestationsblockering och arbetsallergi.
Men. Det måste finnas ett arbete att gå till. De som inte har det skall självfallet också ha hjälp.
Vi återkommer i detta ämne när GAS:s valmanifest presenteras.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , .

Skitroliga ordbajsare? Köttslig lust och olust

1 kommentar Add your own

  • 1. Jonny Nilsson  |  juni 11, 2013 kl. 9:37 f m

    Äntligen ett parti som tar itu med lättja och sovmorgnar!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

juni 2013
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: