Kungligt, igen

juni 17, 2013 at 8:30 f m Lämna en kommentar

Vi fortsätter på det rojalistiska temat. Vi har vid tillfälle dristat oss påstå att det är lite synd om Monarken. Han har inte valt sitt jobb själv och det var förmodligen svårt att tacka nej, även om det kanske hade varit ett gångbart alternativ. Han får ofta skit, mer eller mindre välförtjänt. Det får politiker också men det är en viss skillnad. Politikerna har gått in i sin tillvaro, frivilligt, och oftast med öppna ögon. De har valt själva och har betalt för att stå till tjänst, även som spottkopp ibland. Vi kan kanske tycka att politiker i toppskiktet med ett ständigt rampljus i ögonen inte är särskilt överbetalda. De skall vara disponibla hela dygnet om så krävs och det är nog ingen sinekur att vara yrkespolitiker. Då är det värre med alla näringslivstoppar som lever i en värld, långt från sund självkritik, rimliga löner och avgångsvederlag.

En politiker får, och skall tåla, mycket men vi tycker nog att Mikael Dambergs utspel att ”Reinfeldt blir mer och mer lik Göran Persson” tangerat gränsen till förtal och ärekränkning.

Åter till Kungen. Han har i dagarna tyvärr visat prov på amatörmässigt handlag med media. Vår konung skall vara tränad för att på ett behärskat sätt klara även det som Monarken upplever som provokation. Vi struntar i om de nio miljonerna som staten skjutit till för restaurering av Stenhammar slott är OK eller inte, men han skall bemöta en reporter från TV sakligt och korrekt.

Ja, vi kanske inte kan strunta i pengarna. Är han inte berättigad till dessa så skall de betalas tillbaka. Nio miljoner räcker ju faktiskt till ex. ett antal årsanställda vårdbiträden, ja även till en hyrläkare under kortare tid.

Entry filed under: Media, Politik och samhälle. Tags: , , , .

Köttslig lust och olust Rosenrött och sockersött

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2013
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: