Livstecken

juli 6, 2013 at 9:00 f m 2 kommentarer

Händer inte så mycket. Inget särskilt att reta sig på. Vi vill ändå ge ett livstecken ifrån oss, dessutom kliar det lite i bloggfingret. Men vad skriver vi om? Skall vi i likhet med Mönsteråsbloggen börja skriva om fotboll?  Knappast. Av det enkla skälet(som Reinfeldt gärna säger) att vi inget begriper. Nej det sköter Jonny bättre. Vill passa på att ge vårt helhjärtade stöd till hans kamp mot risiga häckar. Bort med dessa. En häck skall vara välformad och vårdad, oavsett var den påträffas.

Senast vi tog till orda pratade vi om lagom portioner nederbörd med jämna intervaller. Det skulle vi inte ha gjort. 75 millimeter på kort tid blötte ner ordentligt och gjorde det mesta en aning besvärligt. Nåja. Det börjar torka upp och ingen kan, dessbättre, hållas ansvarig. Tänk om vi kunde styra väderleken. Då hade vi snart ett blodigt inbördeskrig på gång med bönderna på ena sidan och semesterfirare på den andra.

Apropå styra så kan vi med berättigad stolthet meddela att vi snart är mogna att presentera Grön Ansamlings (GAS) valmanifest.  Små justeringar kvarstår, men det mesta är, som man säger, i hamn. Vi kan lätta lite på förlåten och redan nu presentera valrörelsens motto: Mer åt alla. Överallt. Hela tiden.(MÖH) Observera att det inte handlar om några s.k.” Ledordsom ett resultat av något överambitiöst och kontraproduktivt ”Värdegrundsarbete”. Få saker är mer överskattat än detta. Till vilken nytta sitter, alternativt har suttit, en massa människor och klurar ut mer eller mindre korkade ledord som skall fungera som rättesnöre i verksamheten. Jag kan ta ett exempel från en organisation som jag har viss inblick i. ”Engagemang, kompetens, utveckling.” Varje företag eller organisation vill väl rimligtvis ha engagerade, kompetenta medarbetare som för verksamheten framåt. Eller är det fråga om någon form av ensamrätt, monopol. Nej, lägg inte energi och pengar på sådant trams. Pengarna behövs säkert bättra på annat håll.

Enligt färska opinionsundersökningar växer gapet mellan alliansen och de röd- gröna. Visserligen är det långt till valet men det börjar se lite kärvt ut för Reinfeldt  och co. Vi inom GAS bryr oss inte nämnvärt. Vi räknar med egen majoritet och struntar i block och allianser. Vi reder oss på egen hand. Som vi nämnt tidigare har vi stora förstärkningar på gång. Redan innan vårt valmanifest presenterats har tunga S-politiker i södra visat så stort intresse för våra politiska idéer att vi anser att vi redan nu kan räknat in dessa i våra led.

Rösta på Grön Ansamling. Full fart framåt mot valet. GASen i botten!

Entry filed under: Diverse, Politik och samhälle. Tags: , , , .

Semestertider GAS valmanifest

2 kommentarer Add your own

 • 1. edvinflastrom  |  juli 8, 2013 kl. 10:38 e m

  En av fördelarna med 75 mm regn är att man kan tvätta bilen genom att sitta och glo ut genom köksfönstret.

  Gilla

  Svara
  • 2. Gröna Köpingen  |  juli 9, 2013 kl. 2:22 e m

   Helt rätt. Ett gammalt beprövat knep som vi är bekanta med Personer av honkön brukar raljera över oss män att vi inte kan göra två saker samtidigt. Här är ett lysande exempel på att de har fel. En kvinna skulle i stället förorenat naturen med en massa bilschampo alternativt slösat pengar på maskinell rengöring på en mack. Nej. Fram för miljövänliga naturmetoder

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2013
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: