Natur-nytt

juli 17, 2013 at 8:20 f m Lämna en kommentar

Vid åsynen av tvenne rödspovar, en art som inte visar upp sig dagligdags här i trakten, drar jag mig till minnes att jag utlovade lite hatiska kommentarer om de s.k. naturprogram som kan ”avnjutas” i TV på olika kanaler. Vi struntar i det idag och återkommer vid senare tillfälle. Jag vill inte riskera ett, tillfälligt, tämligen gott humör.
En annan nyhet från naturen kan vara värd en kommentar. Eller snarare två nyheter. En god och en dålig. Den goda nyheten är att Almsjukan som legat som ett mörkt moln över parker och hagar inte är ett hot längre. Den dåliga nyheten är att hotet förbytts till en realitet. Almarna i trakten börjar dö, en process som går tämligen raskt och är oåterkallelig. Vi kommer att få uppleva en dramatisk förändring i natur-, gårds- och parkmiljöer. Ett gammalt talesätt lyder: ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt”. Vi är vana vid att de står där. I alléer, i parker, på gårdsplaner. Ett fantastiskt vackert, och förr långlivat, träd. Några, extremt värdefulla individer kan räddas till stora kostnader, andra kanske bär på anlag för resistens. Men. Ett stort antal kommer att dö. Det bli tomt efter Almarna.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , .

GAS valmanifest GAS valslogan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2013
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: