Gas valmanifest

augusti 9, 2013 at 6:11 e m 2 kommentarer

Så är det då äntligen dags att presentera Grön AnSamlings hett efterlängtade valmanifest. Efter månader av minutiöst arbete, där varje stavelse granskats och vägts, presenterar vi något som kommer att betraktas som en milstolpe i Svensk politik.

Om inte minnet sviker och Google inte ljuger så betyder ”Politik” ursprungligen ”Statskonst”. Någon lustigkurre har myntat de bevingade orden: ”Konst är något man inte kan, för kan man, är det ju ingen konst”.

GAS kan! Politik, statskonst, är en av Grön Ansamlings många specialiteter. Få partier, nej, inget parti, har vår djupa kunskap och insikt i de politiska skeenden som styr tillvaron för oss medborgare. Om tillräckligt stort antal valsedlar med rätt innehåll läggs i valurnorna vid nästa val, går Gröna Köpingen, och så småningom hela riket, in i en ny fas, där tillvaron för gemene man blir så oerhört mycket bättra.

Vår värdegrund ligger orubbligt fast: Bättre för alla. Överallt. Garanterat. Möjligen skall vi göra en smärre modifiering av begreppet ”Överallt”. Inledningsvis kommer GAS naturligtvis att ägna vår kära hemkommuns invånare störst omsorg. Det är orimligt att begära att grannar i norr, söder, väst och definitivt inte österut skall gynnas i samma utsträckning som vår inhemska befolkning. Oförtjänt belöning ger en fadd bismak.

Initialerna i ”Bättre för alla. Överallt. Garanterat” bildar det visserligen trendiga, men dock aningen tveksamma, (BÖG), ett faktum som vi inte observerade vid lansering av begreppet. Därför gör vi en slutgiltig förändring av våra ledord till: ”Bättre för alla. I Gröna Köpingen. Garanterat” (BIG).

I och med Grön ansamlings inträde på den politiska arenan kommer en ny era inom svensk politik att inledas. Det hittillsvarande politiska käbblet är en beklämmande uppvisning i förtal, sarkasmer , illvilja och småaktighet. Sällan ser en politiker så glad ut som när han klurat ut något riktigt nedsättande om en politisk motståndare. Kan man hitta något litet felsteg taget i en grå forntid så basuneras detta ut till allmänhetens förfasande. En sketen Toblerone har uppenbarligen ett evigt liv. En uppmaning att i en knepig situation sjunga ”We Shall Overcome” kommer att förfölja förslagsställaren till döddagar. Enda trösten i bedrövelsen är att det drabbat socialdemokrater och inte vanligt folk.

GAS-ledningen kommer inte att drabbas. Orsaken är att vi har osannolikt rent mjöl i påsen. Inga gamla lik i garderoben som kan halas fram och läggas oss till last. Möjligtvis erinrar vi oss en numera preskriberad hare, som stöp på fel sida rågången, men eftersom det var en fälthare och inte en vacker svenskhare räknas det inte.

Med dryga året kvar till nästa val kan det kanske tyckas att vi är ute i minst sagt god tid. Det är bra. Nu har väljarna tid att begrunda och analysera, för att slutligen komma fram till att GAS är det självklara alternativet för väljare med sunt själsliv.

Vi inom GAS är unika på många sätt. Vi kommer inte att ta heder och ära av våra politiska motståndare bara för att de är, just det, motståndare, även om de naturligtvis gjort sig förtjänta av en nedlåtande behandling. Vi skall försöka hitta positiva inslag i våra meningsmotståndares idéarsenal och presentera dessa som egna förslag.

Vi listar nedan en del av de förslag, idéer, önskemål och krav på förbud i det manifest som utgör valfläsket i GAS smaklig anrättning. Listan är kanske inte hundraprocentigt heltäckande men den ger en bred och bra bild över ”Grön Ansamlings” politiska ambitioner. Vi kompletterar efter hand vid behov.

Senare kommer mera djuplodande analyser och förklaringar till våra tankegångar under respektive huvudrubrik. Dessa presenteras här utan rangordning efter politisk tyngd, bortsett från den första och viktigaste:

 • Återinför sträckjakten på morkulla
 • Lägre skatt för alla
 • Högre bidrag åt alla
 • Stäng gränserna för onödig transport av personer, varor och tjänster kors och tvärs
 • Förbjud rucolasallad
 • Arbeta för ett utträde ur EU
 • Kriminalisera all genushysteri och avskaffa befattningen” Genuspedagog”
 • Förstatliga skolan och förbjud friskolor med tveksam målsättning.
 • Inga vinstdrivande företag i vårdsektorn
 • Indragen legitimation för oseriösa veterinärer
 • Släck ner P3 och ställ de ansvariga inför skranket.
 • Förändra lagstiftningen så att det blir lättare att åtala militanta feminister för ärekränkning.
 • Värna de heterosexuellas rätt i samhället
 • Återinför skolavslutning i kyrkan
 • Stärk skolans och lärarnas auktoritet.
 • Skärp kraven på kompetens inom skolan
 • Skärp graven på kompetens inom politiken
 • Skärp kraven på kompetens inom polisen
 • Bort med privata ”Trafikpoliser”
 • Inför flexibla mandatperioder(förläng dessa efter en önskad valseger, förkorta efter en oönskad)
 • Övertala kung Carl-Gustav att gå i pension.
 • Vänd befolkningsströmmen. Motarbeta större städer, befolka landsbygden.
 • Inför en vettig rovdjurspolitik så att boende på landsbygden möjliggörs.
 • Motarbeta enfaldig jämlikhetssträvan i hem och hushållsarbete.
 • Förbjud hetsjakt på rökare
 • Värna vår nationalsymbol; Snuset. Utträde ur EU om så krävs
 • Värdig tillvaro i livets slutskede(nubbe till maten, en cigarr efter), för våra åldringar på vårdinrättningar av skilda slag.
 • Förbjud könskvotering vid intag till utbildning och vid tjänstetillsättning
 • Stäng banker som slopat kontanthantering
 • Förbud för plastförpackningar som inte går att öppna .
 • Utökad skarv- och säljakt för yrkesfiskarna så att ålen till midsommarbordet säkras
 • Begränsa det fria handredskapsfisket
 • Utökad hjälp till brottsoffer, inte bara till förövarna
 • Förbud för kläder till katter och hundar.
 • Förbjud flexikoppel och hundbajspåsar.
 • Förbjud oseriösa bloggare.
 • Bilda en Nordisk union, snarast.
 • Värna Systembolaget. Ingen spritförsäljning i livsmedelsbutiker.
 • Återinför rökning på krogen.
 • mm.

VI upprepar: Vi återkommer med analyser, förklaringar och tillrättaläggande och dito visningar, med jämna, alternativt ojämna, mellanrum

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , .

GAS valslogan Frustration

2 kommentarer Add your own

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

augusti 2013
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: