Saknad

augusti 21, 2013 at 8:37 e m Lämna en kommentar

Tänk vad härligt att på morgonen få hasa till brevlådan och hämta ”Termometern” för att samtidigt med konsumtion av frukostägg och en sillbit få ta del av vad som sig tilldragit haver, i när och fjärran. Jag begriper mig inte på folk som nöjer sig med datorns tidningsversion. Nej papper skall det vara. Ibland är det glada nyheter. Ibland tråkiga. Krig och annat elände är naturligtvis inte så skojigt men man kan egoistiskt glädja sig åt att det inte drabbat oss.

I år saknar jag i stor utsträckning något som brukar vara till stor glädje för läsekretsen så här års. Nu är den tid då tidningarna brukar svämma över av reportage om diverse spännande fenomen. Jag tänker naturligtvis på alla gigantiska pumpor som vårdats ömt av gröna fingrar. Solrosor så höga att de skymmer skorstenen brukar också väcka förundran och beundran. Bilder på voluminösa röksvampar, och morötter som ser ut som bläckfiskar, är också värda all uppmärksamhet. Det kan också handla om någon hund som kan skälla så det låter som Gullan Bornemarks ”Sudda sudda” och ibland visas foto av någon katt som liknar Gullan Bornemark själv. Mest spännande är det när någon från räddningstjänsten, med dödsförakt, räddar en liten kissemiss ner från ett träd. I och för sig slöseri med kommunala medel. Katten kommer så småningom ner självmant. På ena eller andra sättet. Men det är spännande och spektakulärt med heroiska insatser.

Allt detta har den här säsongen lyst med sin frånvaro. Varför? Har Bo Åsefur tappat stinget? Vi vet att Eva medverkar i ett band som framför musik på ett tilltalande sätt. Bandet hette tidigare ”Wullves” men har nu av outgrundlig anledning fått det något tveksamma och aningen frivola namnet ”Blötakalsongen”. Vi noterar f.ö. att även en kommunal representant finns med i sättningen. Det är bra när även dessa tar ton på ett trivsamt sätt.

Är Eva Bergfast-Andersson så djupt engagerad i sextetten att det inte blir tid över för journalistiska scoop? Nej, skärpning!

I morgon vill vi se någon monstruös rabarberstjälk, någon skojigt deformerad palsternacka eller en potatis som liknar Eskil Erlandsson.

Entry filed under: Media. Tags: , , , , .

Frustration Kalhygge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2013
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: