Valmanifestet: Skatt och bidrag

augusti 28, 2013 at 10:56 e m Lämna en kommentar

Vi fortsätter vår redovisning av manifestet, samtidigt som vi med berättigad stolthet presenterar partiets logga som skall följa oss i valkampen.

Vi utlovade lägre skatt och ökade bidrag för alla. Läsare med insikt i politik och inte minst matematik undrar kanske: Hur går detta ihop? Var skall pengarna tas? Hur många röster genererar detta?

Detta är en röstgenerator av gigantiska mått. Vi har räknat lite översiktligt, i underkant, och kommit fram till att ett antal miljoner sympatisörer är en rimlig siffra. Vår idé och kalkyl ser ut så här: Alla skall få lägre skatt. Pensionärer och andra låginkomsttagare skall bli helt befriade. Inte en krona skall fråntagas dessa sämre bemedlade. Medel -och viss del av lägre höginkomsttagare skall också få en sänkning. Inte så stor men tillräckligt för att hålla dem på gott humör. Alla multinationella storföretag och andra med stor lönsamhet skall också betala mindre i skatt. Lite mindre än de borde. Detta gäller i synnerhet div. näringslivstoppar och andra i ledande positioner som förhandlat till sig astronomiska avgångsvederlag. I stället för rimliga 99% skall man bara behöva betala 95% i skatt. 5% på, låt oss säga 300 miljoner i avgångsersättning räcker gott som plåster på såren till någon som i vissa fall varit så oduglig att han fått sparken. Nu undrar vän av ordning: ”Är inte det här lite bolsjevistiska tankegångar?”  Det är möjligt, men vi är, som tidigare påpekats, inte främmande för att plocka idéer från annat håll. Även från (V) i nödfall. Nu när de tagit visst avstånd från gamla tveksamma förgrundsgestalter framstår de som hyggligt rumsrena. Vi tänker här inte bara på Lars Orly, utan också på de despoter som tidigare fördunklade tillvaron för milliontals öststatsmedborgare, men som trots detta hyllades av vänstersympatisörer här i riket.

Hur var det då med bidragen? Alla bidrag skall öka. Barnbidrag, bostadsbidrag, studiebidrag etc. Detta gäller pensionärer och andra låginkomsttagare. Löfte om barnbidrag till pensionärer kan locka till ökad fysisk aktivitet, vilket gynnar folkhälsan.

Ökade bidrag för höginkomsttagare består i att de i högre grad bidrar till stadskassan genom smyghöjning av skatt på diverse varor som tilltalar de bättre bemedlade. Någon 50 lapp på en vinpava. Att en hela maltwhisky blir någon hundring dyrare är inget som förmögna storkonsumenter märker. Feta cigarrer kan röna samma öde.

Räknar vi krasst på detta så blir resultatet med stor säkerhet en väljarsuccé. 1,7 miljoner ålderspensionärer plus någon halvmiljon sjuk- och förtidspensionärer kommer att rösta på oss. Ett antal hundra tusen låginkomsttagare likaså. Vi kalkylerar lite lågt med 3 miljoner väljare. Redan nu, efter bara två punkter i vårt manifest, har vi skrapat ihop 3,3 miljoner sympatisörer. Mot detta skall ställas ett fåtal näringslivsmagnater och avgångsvederlagstagare som blir förbannade och inte kommer att stödja ”Grön Ansamling”. Det struntar vi i. Vi bryr oss heller inte om hot om att de flyttar utomlands om deras orimliga krav inte tillgodoses. Jag tror vi påtalat detta tidigare. Bara åk. Det är ingen som vill ha dem. De är snart tillbaka.

Gör som Sveriges alla pensionärer. Rösta på GAS! Framtiden är vår, även om den ligger bakom en del av oss.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , , .

Ironmän Ljungeld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2013
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: