Likhet inför sam-lagen

oktober 6, 2013 at 11:00 f m Lämna en kommentar

Vi befinner oss i en fingerad stad någonstans i riket. Det är lördag och torgkommersen är i full gång. Vi flanerar i sakta mak och inhandlar lite närodlad frukt från stånd i torgets utkant. Centralt pågår en annan och betydligt livligare kommers. På, för torghandel typiskt taffligt handgjorda skyltar, upplyser man om vad som saluförs. På den första läser vi: ”Salmonellasmittat kött till bra pris”. Nästa stånd torgför kycklingkött där det kryllar av campylobakter. Allra bästa platsen har en kraftigt nedgången existens som med braskande rubriker tillhandahåller opium och rökheroin. Fisk med skyhöga dioxinhalter finner också nöjda köpare.

Plötsligt går det ett sus genom folksamlingen. Ett antal civilklädda poliser genomför en razzia, snabbt och effektivt, och snart har ett antal kunder belagts med handfängsel för vidare transport till förvar i avvaktan på räfsts och rättarting.

Försäljarna går fria och snart har nya kunder krupit fram ur gränderna och allt är som vanligt igen. Vad är nu detta? Är detta riktigt klokt? Naturligtvis inte. Men. Detta är i dagens rättsamhälle en realitet fast det gäller andra varor och tjänster.

Det är lagligt att tillhandahålla sexuella tjänster men det är förbjudet att köpa. Vi vill redan här med kraft poängtera att vi inte talar i eget intresse. Vi varken köper eller säljer. Vi har inget behov att köpa och utsikterna till framgångsrik försäljning får nog betraktas som mindre än minimal.

Vi kunde naturligtvis strunta i detta men vårt rättspatos driver oss.

Ja, ja ja… Vi vet att tanken är att stackars offer för trafficking i händerna på samvetslösa människohandlare inte skall dubbelbestraffas. Vi tror att det är precis tvärt om. Någon månad på kåken skulle i många fall innebära en stunds befrielse från plågoandarna. Trafficking är fruktansvärt och om någon kommer och säger att vi tar detta i försvar blir vi förbannade. All kraft skall läggas för att få stopp på detta. Men. Allt handlar inte om trafficking. Det finns andra aktörer som högst frivilligt deltar i verksamheten.

Vad vi i första hand vänder oss emot är en oacceptabel princip som knappast tillämpas inom annan ”handel”. Är det förbjudet att köpa skall även försäljning vara olaglig. Då kommer med automatik följdfrågan: Bör det vara olagligt?

Vi hade för några år sedan förmånen att besöka Pompeji, denna stad som år 79 e.Kr. begravdes i aska vid ett vulkanutbrott. Det var fascinerande att se hur den 1934 år gamla vardagen konserverats i askan och sedan frilagts. Vi minns bland annat en välbevarad bordell där lika välbevarade väggmålningar illustrerade vilka tjänster som erbjöds. Enligt vissa uppgifter skall det ha funnits 35 bordeller i Pompeji vilket ger en bordell på 500 invånare. Detta motsvarar 2000 glädjehus i dagens Stockholm. Vi minns också att penisattrapper i gatans stenläggning visade vägen för de synskadade. Dessa kunde med hjälp av skulpturerna treva sig fram till en stunds ytterligare trevande och trevnad, hoppas vi. Förhållandena för bordellens ”arbetare” har vi ingen aning om så den delen kan vi inte diskutera. Vi konstaterar bara att det sedan urminnes tider bedrivits prostitution i en eller annan form. Att tro att man genom lagstiftning kan stoppa detta är inte bara blåögt. Det är fullständigt utsiktslöst och korkat, även om syftet kan betraktas som gott.

”Finns det so, finns det orne” lyder ett gammalt talesätt och så lär det nog förbli så länge div. miljögifter inte förändrat kön och könsdrift på såväl fisk som oss människor.

Nej. Legalisera verksamheten och ställ den under samhällets kontroll. Det skulle förmodligen minska traffickingen, och hälsoläget, i de nedre regionerna, skulle förbättras hos såväl säljare som köpare.

Om sedan säljarna skall skatta för inkomst av ”egen och annans rörelse” eller ”kroppsarbete” löser nog skattemyndigheterna. För köparna gäller nog att endast kläderna blir avdragsgilla.

Vi vill än en gång poängtera att vi egentligen inte gillar denna verksamhet, men vi är å andra sidan hundraprocentigt säkra på att den inte går att stoppa. Kanske har den också en funktion att fylla för de som av olika skäl har det svårt med kontakten med det motsatta könet, och som är lite trötta på självverksamhet. En storhet som självaste Gustav Fröding skrev en gång: ”Jag köpte min kärlek för pengar, för mig fanns ej annat att få.”

Vi avslutar med att deklarera ett starkt avståndstagande till verksamhet enligt ovan, som berör kontrahenter i en äktenskaplig relation. Äkta män som hoppar över skacklarna, för att hustrun har efterhängsen huvudvärk eller hemmafruar som reser söderut och letar rätt på någon välväxt strandraggare med guldtänder och hår på bröstet, som omväxling till en sunkig äkta make med burköl och brynja, tycker vi inte är OK, om än i vissa fall förståeligt.

Otrohet bör bekämpas, och vi inom Grön AnSamling är inte främmande för en kriminalisering. Normalt är vi varma anhängare av likhet inför lagen men här gör vi ett genusrelaterat undantag. Vi har ofta blivit informerade om att det vid sexuella övningar krävs att känslor är inblandade för att den kvinnliga parten skall finna det mödan värt. En mansperson däremot, betraktar nog oftast ett tjyvnyp som lite betydelselös gymnastik och tidsinke medan han väntar på ”Sportnytt”.

Med GAS vid makten införs en ny paragraf i lagtexten: ”Troslöshet mot huvudman”. Straffpåföljden blir i normalfallet böter men i allvarligare fall där starka känslor varit inblandade, kan fängelse komma ifråga. En månad kan vara lagom. Det ger tid för begrundan över sveket mot den äkta maken.

Mannen går, enligt resonemanget ovan, fri från straff, vid enstaka otrohetsaffärer.

Rösta på Grön AnSamling. Gasen i botten mot en rättvisare framtid!

Entry filed under: Ekonomi och näringsliv, Sex och samlevnad. Tags: , , , , .

Straff för sina synder Valmanifestet: Vänd befolkningsströmmen. Motarbeta större städer. Befolka landsbygden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: