Valmanifestet: Förstatliga skolan och förbjud friskolor med tveksam målsättning

oktober 12, 2013 at 8:22 f m Lämna en kommentar

Vi fortsätter redovisningen av vårt valmanifest.  Det är ett tag sedan vi redovisade stolparna i manifestet. Om du trycker här blir du uppdaterad.

Så var det dags igen. Nu börjar det årliga kattrakandet. På annonstavlor, i bussar, i busskurer, på radio och lokal-TV möts man av information om vilka utomordentliga lärosäten som finns i grannskapet. Det är gymnasiemässor och öppna hus. Det är ingen hejd på utbudet. Allt är så bra. Allt är såååå mysigt.

En del är väl bra. Att upplysa om att man får jobb direkt efter skogliga gymnasiestudier är både sant och OK, men att locka med ”sovmorgnar och tid för annat” är mer än tveksamt. Vi är inte dummare än att vi begriper att andemeningen är att påtala det gynnsamma geografiska läget. Men… ”Sovmorgon”. Nej. Det sänder fel signaler.

Man kan konstatera att det inte är småpengar som spenderas på marknadsföring.

Redan någon gång på 1600-talet började kyrkan att hålla noggrann koll på födslar och dödslar. Från någon gång kring 1940 införde man en personakt som följer individen från vaggan till graven oavsett vart man har sina bopålar. Kort sagt: Myndigheterna har sten-koll.

Det borde vara en skitsak för den som har tillgång till erforderliga register att räkna ut att det ett givet år är brist på gymnasieaspiranter på grund av låga födelsetal 16 år tidigare. Hur enkelt som helst. Vad gör man i detta läge? Jo man beviljar tillstånd för start av en massa friskolor, skolor som inte alltid har elevens bästa för ögonen. Detta har orsakat en nästan skrattretande jakt på de stackars elevernas skolpeng. Det lockas och pockas och det som erbjuds är inte alltid sådant som för bildningsprocessen framåt.

Vi har haft detta ämne uppe till diskussion tidigare och vi kan notera att vi inte var fel ute. John Bauer-kraschen var inte oväntad. Fler följer, och det är bra. En sanering av de värsta avarterna är ett måste och det är inget som myndigheterna behöver bry sig om. Dessa kommer, med inkompetens och undermålig undervisning, att radera sig själva.

Vi skall i senare inlägg skärskåda den Svenska skolan så vi stannar här för dagen. Vi vill bara göra ett tillägg: Förstatliga den Svenska skolan. Kommunaliseringen var ett gigantiskt missgrepp. Det absolut minsta man kan begära är att det skall råda lika villkor och rättvisa, oberoende var i landet man råkar bo.

Med GAS vid makten blir skolan åter statlig, och alla suspekta friskolor kommer att rensas bort.

Rösta på Grön AnSamling! För en sund och framgångsrik GAS-bildning.

Entry filed under: Politik och samhälle, Skola, Valmanifestet. Tags: , , , , , .

Valmanifestet: Vänd befolkningsströmmen. Motarbeta större städer. Befolka landsbygden. Valmanifestet: Arbeta för ett utträde ur EU, stoppa hetsjakten på rökare, återinför rökning på krogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: