Oviktigt

oktober 31, 2013 at 7:30 f m Lämna en kommentar

Noterade för ett tag sedan, till vår glädje, att någon medicinskt kunnig, i media berättade att motion var tämligen verkningslöst som medel för att gå ner i vikt

Vi erinrar oss en uppgift om att det krävs ett par kilometers språngmarsch för att förbränna en enda köttbulle. Det förefaller betydligt enklare att avstå denna lilla matbit.

Att avstå är inte så lätt för svaga individer med dålig karaktär, därför översvämmas media av olika slag med råd och dåd hur man minskar sin vikt med diverse mirakelmetoder. De varierar över tid men just nu är det LCHF och 5:2 metoden som är frälsningen för tungviktarna. Vi tror att LCHF står för Inga kolhydrater och mycket fett och 5:2 lär innebära att man fastar två dagar och äter som vanligt de andra fem veckodagarna.

Så här har man hållit på sen hedenhös. Olika metoder, men i slutänden samma klena resultat. Ett vanligt koncept har varit att låta kändisar stå som ”uppfinnare” av olika mirakelkurer: ”Banta med Lill-Babs”. ”Anna Book lär ut sina SLIM-tricks”, ” Gör som Kicki Danielsson. Gå ner 85 kilo.”

Nu kan ni lägga allt detta åt sidan. Göm och glöm. Vi på bloggen presenterar stolt två geniala metoder, som om man följer rekommendationerna strikt, ger rent obegripliga resultat.

Vår första, effektivaste, men också kanske den metod som frestar kroppen mest är ”7:0”. Den innebär att man fastar alla dagar i veckan, ända tills den eftersträvade viktnedgången är ett faktum. Lite plågsamt men oerhört effektivt. Det gäller bara att stålsätta sig och härda ut.

Metod nummer två är mindre påfrestande men genialt enkel och på sikt mycket effektiv. Vi benämner den ”ÄMKÄDGAM”. För att göra det lättare att komma ihåg sätter vi in ett par omotiverade bindesträck och genast blir ”ÄM-KÄD- GAM” ett begrepp som är lättare att memorera. Hur som helst så står det för: ” Ät mindre kalorier än du gör av med”.  Detta är en bantningsknep som fungerar till hundra procent. Enkelt. Genialt. Det finns inte någon som misslyckas om man följer denna rekommendation.

Sen var det bara detta med karaktären. Vi vet nu sanningen bakom fungerande viktnedgång, nu gäller det bara att kunna stålsätta sig.

Här kommer några tips: Gör inte maten för god. Använd undermåliga råvaror och slarva vid tillagningen. Se också till att den inte ser för aptitlig ut. Dåligt diskat porslin och ett bordsskick värdigt en forntida drängstuga sänker matlusten. Likaså lite vädersläppning och rengöring av näsan. Här finns plats för egna funderingar och initiativ.

Lycka till med din viktnedgång. Lägg från och med nu inga pengar på medlemskap i ”Viktväktare” och annat humbug. Nyttja våra metoder. De är gratis, även om det kostar på.

Entry filed under: Kropp och hälsa, Mat och Gastronomi. Tags: , , , , , .

Regioner och visioner Viktigt tillrättaläggande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2013
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: