Nä, nu dj….r.!!

november 7, 2013 at 10:48 e m Lämna en kommentar

Nu får det vara slut. Nu är måttet rågat. Vi har tidigare av EU trakasserats med tjafs och trams kring lakritspipor, snus, jaktlagstiftning m.m. Vi har naturligtvis, som varje rättskaffens medborgare, protesterat. Något som i vissa fall givit resultat, men nu djävlar får det vara nog. Vi vet att svordomar tyder på bristande ordförråd, men vi hittar inget annat som passar.
Gränsen är inte nådd, utan passerad, med råge. Livsmedelsverket vill, med stöd av EU, förbjuda opastöriserad mjölk som ingrediens vid tillagning av ostkaka. Naturligtvis vet ni alla att en normalbegåvad, Småländsk ostkaka kräver opastöriserad mjölk för att bli så där sinnligt god som bara en ostkaka kan bli, i detta det främsta av alla landskap i riket.
Vi bryr oss inte om Hälsingeostkaka, som är för slät och inte innehåller mandel. Den serveras dessutom med hjortronsylt. Hjortron är gott men en riktig ostkaka, dvs. en Småländsk, skall av den renlärige avnjutas tillsammans med klarbärssylt och vispgrädde. Inte för hårt vispad utan så där lagom att den lite trögt flyter ut över den gyllengula, sagolika anrättningen: Den av obehandlad mjölk tillverkade Gudagåvan.
Livsmedelsverk och EU! En synnerligen skarp varning, på gränsen till ett hot mot liv och lem: Rör inte vår nationalrätt. Låt bli. Håll er klåfingrighet i schack.
Se här en utomordentlig anledning att vid nästa val rösta på Grön AnSamling (GAS). Med GAS vid rodret kommar alla hot mot den Småländska ostkakan att kämpas ner, om så krävs, med vapenmakt.
Skulle av någon anledning även de Småländska isterbanden ifrågasättas, kan det bli fråga om nukleära insatser.

Entry filed under: Mat och Gastronomi. Tags: , , , , .

Kommunal oklarhet Vildsvin och varg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: