Fotboll igen

november 15, 2013 at 12:00 e m 3 kommentarer

Vi kanske skall påpeka att vi på GK-bloggen inte har några som helst ambitioner att ersätta Jonny som fotbollsexperter nu när han tagit en tids Time Out under Silly Season. (Om vi minns vår skolengelska rätt så kanske tidpunkten i och för sig skulle passa oss.)

Edvin undrar i ett inlägg för en tid sedan om vi är pigga på att ”springa på en lång boll från Edvins högerkänga” En höger är förvisso aptitligare än en vänster, fast det är väl oftast en tung Center som hittar målet.

Vi har ofta deklarerat att vi vänder oss mot själva springandet som företeelse. I familjen är det numera bara den åldriga stövartiken som löper. Två gånger om året, med måttlig entusiasm. Hustrun har slutat sedan länge och själv får jag svettningar vid blotta tanken. (Inte på hustruns forna löpningar utan på en hastig språngmarsch.)

Nej. Vi nöjer oss med att vara åskådare och ser helst att andra springer åt oss. Vi kan erkänna att Kalmar FF:s aktiviteter skänkt oss en del glädje under säsongen, och sällar oss till hyllningskören för Ryström och Nanne. Det var en smula högtidligt att vara på plats och Henke och Bergstrand glömmer nog aldrig de välförtjänta ovationerna.

Om Edvins teori beträffandesambandet mellan rakade skallar och framgång i bollsparkande stämmer, borde det finnas god kompetens på den yttersta högerkanten.

Vi delar inte Edvins missnöje med feta bilagor som handlar om Kalmar FF:s förehavande, i när och fjärtan. Det är positivt med lite utfyllnad i brevlådan. På senare tid har ”Termometern – OT” varit så tunn och mager att vi ringt och skällt ut tidningsbudet vid misstanke om att han slarvat bort ena halvan av det tudelade organet. Skärpning Redaktionen! Annars säger vi snart upp abonnemanget.

Vi skall dock inte ersätta en mager Lokaltidning med Expressen, Aftonbladet eller Kvällsposten. Så anorektisk blir den aldrig att det bytet är aktuellt. Här har du helt rätt Edvin, och din rika flora av invektiv är befogad. Befolkningen på en kvällstidningsredaktion måste bestå av en samling egendomliga varelser. Obegåvade, helt skrupelfria och i total avsaknad av medkänsla med de stackars offer som de beljuger och smutskastar.

Deras tankar om läsekretsen är inte höga. Hur många löpsedlar med ”Rysskyla” och ”Ryssvärme” per vecka tror de att vi mäktar med utan att kräkas?

Nidbilderna av div. kändisar är förfärliga och vi tycker ibland till och med lite synd om Kungen, och då skall det mycket till.

Nej. Bort med detta. En bojkott, enligt Edvins recept, är det enda rätta, fram till dess att Grön Ansamling (GAS) sitter vid makten. Då kommer vi med stram lagstiftning att rensa bort dessa avarter, som till på allt elände, enligt utgivarna, räknas som nyhetsförmedling. En nyhet som aldrig är sann, är inte värd ett vitten.

Rösta på GAS. För Bojkott! Köpstopp! Nedläggning!

Entry filed under: Media, Sport. Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Fundamentalt Trädfällnings-fällning

3 kommentarer Add your own

 • 1. edvinflastrom  |  november 15, 2013 kl. 8:52 e m

  Hmm. Har redaktörn någonsin sprungit? Däremot minns jag en gång när redaktörn imiterade hur en hare springer, en syn som jag minns väl än idag. Oförglömligt.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  november 16, 2013 kl. 9:59 f m

  Minns inte denna episod, men den kanske är sann. Vi beskyller inte Edvin för att fara med osanning. Händelsen måste ha tilldragit sig för åtskilliga år sedan, då knäna tillät ett avhopp, värdigt en vältränad skogshare. Det är sämre nu. Både med knän och tillgång på skogshare.

  Gilla

  Svara
  • 3. edvinflastrom  |  november 21, 2013 kl. 8:47 e m

   Det v a r länge sedan. Det är rätt. Men inga knän användes. Imitationen gjordes stående på stället, med hjälp av armar och överkropp.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: