Trädfällnings-fällning

november 16, 2013 at 10:39 e m Lämna en kommentar

I lördagens ”Termometern-OT”, som denna dag var tillfredställande omfångsrikt, läser vi att en fastighetsägare, på det forna fritidsparadiset Oknö, utan tillstånd fällt fyra träd. Nu krävs denne på en straffavgift om 11125: -/ träd. Summa: 44500:-

Man hör ofta invånare som är förargade över att man inte får såga ner träd hur som helst. Vi på bloggen tycker nog att det är bra. Det är alltid något träd som står i vägen för någon. Här och var hindrar de aftonsolen att stråla över kvällskaffe och grillar. Ett annat träd fördröjer morgonsolens livsgivande strålar och några andra skymmer sikten ut över hav och strand.  Vi är fullständigt övertygade om att det vid fri framfart för motorsågar skulle bli ganska kalt på Oknö.

I det aktuella fallet lär det enligt reportaget i T-OT handla om hamlade, eller skall vi kanske kalla det formklippta, björkar.

Vi låter Gröna Köpingens handläggare på tekniska kontoret, Wejne Sandremo, ge sin syn på saken och berätta hur ansvariga i GK hade agerat vid fall av snarlik natur, inom GK:s rågångar.

”Vi i GK hade nog handlat helt annorlunda. Om vi förstått saken rätt så handlar det om björkar som man lite klåfingrigt stympat och hindrat från att växa ut till de vackra träd som var skaparens avsikt.  Vi skulle aldrig bötfälla en sådan person utan vi skulle tvärt om ersätta kostnaden för avverkning och bortforsling. Vi skulle också kunna tänka oss en rundlig dusör som belöning för ett gott initiativ. Hade det däremot handlat om friväxande, vackra ekar eller tallar hade även vi utmätt höga böter. Samma sak för de fastighetsägare som olovligt, nattetid ger sig ut med stångsågar och stamkvistar för att skaffa bättre utsikt över Östersjön”.

Vi tackar Sandremo för dessa, som vi tycker, kloka synpunkter.

Entry filed under: Skogsbruk. Tags: , , , , .

Fotboll igen Valmanifestet: Värna de heterosexuellas rätt i samhället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: