Mönsteråsbloggen

december 11, 2013 at 10:38 e m 8 kommentarer

Jonny håller koll på vår vänort, Mönsterås. Det gör han rätt i, och mestadels bra. Vi är inte överens i allt. GK kan ibland kosta på oss lyxen att tycka att ett och annat, som sittande regimer uträttar, är bra och vi har lite olika uppfattning om det Gudomliga.

Vi noterar att Jonny inte tänker rösta blankt, för att på så sätt ”stjäla” en röst från SD. Jonny tror inte att SD kommer att backa trots att de ertappats med ”byxorna nere” genom uttalande på nätet i invandrarfrågan. Det tror inte vi heller. SD samlar idag ca 10 % av väljarna och det kan man tycka vad man vill om, men det är hög tid att inse att det inte längre handlar om en liten högljudd sekt som man kan avfärda med vänsterhanden. Det är dags att ”ta fajten” som något annat parti brukar säga. Analysera deras budskap och se vad som lockar väljarna. Kanske är det så att det är invandrarfrågan som väger tyngst och då får man väl avfärda en tiondel av väljarna som idioter om man tillämpar gängse synsätt. Invandrarfrågan berör och måste diskuteras öppet, men det är ingen som vågar för då bakas man med automatik ihop med högerextrema krafter. Vi i GK är varken till höger eller vänster. Vi är mitt i, och du Jonny är välkommen om du inte känner dig hemma på annat håll.

Ett gäng kufar som får härja fritt och ostört är FI. Enda skillnaden mot andra extremister är att de bytt ut invandrarna mot manspersoner som hatobjekt. FI-sympatisörerna är dessbättre ganska fåtaliga och skulle också Gudrun och co. ertappas med byxorna nere skulle nog väljarstödet rasa från 0,4 % till obefintlighet.

Jonny! Du och alla andra är hjärtligt välkomna att rösta på GAS. Vi är ett parti som värnar allas lika värde. Oavsett hudfärg, religion eller favoritlag i Premier League. Möjligen har vi en lite negativ inställning till en del grann-kommuner men det överskuggar inte vår vidsynthet och kärlek till nästan allt.

Entry filed under: Betraktelser, Politik och samhälle. Tags: , , , , .

Von Bloghsters memoarer – del 3 Von Bloghsters memoarer – del 4

8 kommentarer Add your own

 • 1. Mönsteråsbloggar´n  |  december 12, 2013 kl. 10:41 f m

  Så snart jag blir frisk så kommer jag att skriva en artikel om hur man seriöst kan diskutera invandring, integration, mångkultur, Islam med bevarat generöst hjärta för människor på flykt. Det gör man i och för sig redan i de gamla partierna, men eftersom man gör et sansat så får det inte så stora rubriker.

  Gilla

  Svara
 • 2. Mönsteråsbloggar´n  |  december 12, 2013 kl. 12:35 e m

  Samtidigt kan jag väl tillägga att det inte finns någon anledning att diskutera invandring etc så att frågan får orimligt mycket utrymme. Kan på rak arm räkna upp 20 samhällsfrågor som från min och mångas synvinkel är betydligt viktigare för landets framtid.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  december 12, 2013 kl. 12:41 e m

  Enligt vissa är inte GK-bloggen frisk, han heller. Men vi skriver ändå. Man skall ha ett oerhört generöst hjärta mot de som upplevt krigets fasor och flyr för sina liv. Allt annat är omänskligt. Men. Jag kan ha viss förståelse för att ”ursvenskar” ute i folkhemmet som lever på, eller under existensminimum blir förbannade när de hör talas om de svindlande förmåner som man tror att invandrarna åtnjuter. Det är nog inte frågan om dessa enorma belopp , men det vet inte ”Svensson” Därför: Redovisa kostnaderna, så det blir slut på snacket. Skulle det mot förmodan handla om oanständiga belopp får vi väl gemensamt, via valsedeln , försöka ändra på den saken

  Gilla

  Svara
 • 4. Mönsteråsbloggar´n  |  december 12, 2013 kl. 1:26 e m

  Det finns redan på regeringens hemsida och andra, genomgångar av de bidragsnivåer etc som gäller för flyktingar. Har bestämt för mig att det inte hamnar högre än svenska medborgares socialbidrag och liknande. Däremot verkar det vara orimliga kostnader förenade med vissa former av flyktingmottagning, där man säkert kan komma på både billigare och bättre alternativ. Det gör inte att jag skulle rösta på SD, men de andra partierna måste förstås ta itu med eventuella orimligheter som annars ger SD bränsle.

  Gilla

  Svara
 • 5. Mönsteråsbloggar´n  |  december 12, 2013 kl. 1:40 e m

  Hittade lite. Uppgifterna är 3 år gamla. Kan kanske skriva mer vid annat tillfälle.
  Asylsökande: 71 kr/dag för vuxen. Sedan mellan 37-50 kr per barn och dag beroende på ålder. Det ska räcka till mat, kläder, skor, sjukvård, medicin, fritid etc. Får man mat på flyktingförläggningen minskar ersättningen till 24 kr per dag för vuxen och 12 kr per barn.

  Flyktingar som ska flytta till lägenhet: Man kan då söka ett sk hemutrustningslån på ca 21 000 kr för ensamstående och ca 34 000 för familj. Amorteringsfritt de första två åren. I övrigt kan man söka socialbidrag på samma villkor som svenskar. Det som anges är 3 451 kr per månad för ensamstående och 5 712 kr för sammanboende. För barn kan man få 1666 kr för de mindre och 1964 för de äldre. Bidrag till hyran kan tillkomma.

  Gilla

  Svara
 • 6. Mönsteråsbloggar´n  |  december 12, 2013 kl. 1:55 e m

  En mer uppdaterad information för flyktingar anger att man som ensamstående flykting med tre barn få ca 6 500 kr i månaden om man sköter sig och går på svenska och annat 40 timmar i veckan. Vidare kan man få max 4 500 kr för barnen, men ofta blir det mindre om det är mindre barn. Bor man i egen lägenhet kan man få vanligt bostadsbidrag också. En jämförelse med en svensk ensamstående mamma visar att hon får nästan exakt samma summa, men hon kan få ersättning även för tandvård, läkemedel, glasögon, inköp av möbler, barnomsorg etc, något som flyktingen inte får extra för. Den svenska ensamstående mamman får troligen lite mer än en ensamstående flyktingmamma.

  Gilla

  Svara
 • 7. Gröna Köpingen  |  december 12, 2013 kl. 4:12 e m

  Stämmer dina siffror, och det gör de säkert så handlar det inte om några anstötliga belopp. Jag känner de som” lever” på mindre men det skall man inte göra i en välfärdsstat. Handlar det om 4500:- för tre , eller per barn ?
  Det är väl formerna för flyktingmottagandet, som du mycket riktigt pekar på, som är mest omdiskuterat och lite ”grumligt” Är jag inte felunderrättad så har allas vår Bert (ja Karlsson förstås) gett sig in i hanteringen. Den mannen gör nog inget som ren välgärning, så det tål nog att granskas
  .

  Gilla

  Svara
 • 8. Mönsteråsbloggar´n  |  december 12, 2013 kl. 4:46 e m

  Max 4500 för tre barn, men mindre om barnen är yngre förstås.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2013
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: