Tack och farväl!

december 20, 2013 at 10:00 f m 5 kommentarer

Jag förnimmer hur det går en rysning genom läsekretsen.

”Han skall väl inte sluta? Han får inte? Vem skall nu leda oss på rätta vägar i den politiska snårskogen?  Nej, nej nej, Han får inte lägga av!”

Lugn. Jag ämnar bara göra, ett av tekniska skäl påkallat avbrott.

Jag har tidigare erkänt att jag behöver support för att få ut mina tankar till läsekretsen. Denna, min oumbärliga hjälpreda, skall göra en resa vilket betyder att jag tystnar under ca en månads tid. Jag förstår läsarnas frustration över att inte kunna undfägnas med sakkunniga kommentarer till det som händer och sker, men det är tyvärr inte så mycket att göra åt.

Vi löser problemet på följande sätt. Eftersom vi oftast vet vad som kommer att hända, kommenterar vi det ännu inte skedda lite i förskott. Så är det gjort när det verkligen händer. Vi inleder med politiken.

Valet ligger inte så avlägset och vikande opinionssiffror för alliansen kräver krafttag. Skolan får stort utrymme i valdebatten och sittande makthavare kommer på nyåret att överraska med en intensifierad debatt om skolan.  Lutande tornet i Pisa är ett trivsamt turistmål men det sluttande Pisa-planet som visar skolans dekadans är mer oangenämt. Alla makthavare begriper att något radikalt måste göras och den slutgiltiga lösningen är naturligtvis en återgång till statligt huvudmannaskap. Förstatligande är ett besvärligt ord att ta i en borgerlig mun, men sanningen har hunnit ifatt kommunaliseringsförsvararna och alliansen tar på det nya året överraskande offensivt grepp i den skolpolitiska brottningsmatchen. Fria skolvalet kommer bli mindre fritt. Det som kommer att kunna väljas skall vara av den kvalitén att det är värt ett val, och samtliga partier blir efterhand överens om att undermåliga friskolor har levererat sin sista riksdaler till tveksamma riskkapitalister eller annan jämförbar inkompetens. Efter valet kommer, oavsett vem som går segrande ur striden, beslut om ett succesivs förstatligande.  Jag bevistade nyligen en politisk sammankomst där skolfrågor kom upp lite vid sidan om. Förståndiga individer talar om att något måste göras. Dock inga revolutionerande organisatoriska förändringar (läs, förstatligande) Nej, ”det är kommunerna som äger frågan”. ”Äger frågan”?????????. Det har de gjort länge utan positiva förändringar.

Nu till lite allvarligare saker som kommer att äga rum den närmaste månaden.

Ernst Kirschsteiger ses härja i jul-rutan och skilsmässostatistiken kommer att stiga när glöggfryntliga hemmafruar jämför denne mys-fantom med den egna grå, tafatta äkta hälften.

Jul och nyår blir snöfattigt, men lagom till trettondagen kommer ett rejält snöoväder, med sitt centrum över Sandvik. Det blir stora problem i samfärdsled. Inte minst den spårbundna kollektivtrafiken får normala problem och det enda som rullar på är ett och annat försenat Luciatåg.

Årets julklapp blir löparskor och andra attribut för långloppsskubbande.  Blir det trots allt snö innan jul kommer skidor att ta en del av platsen under granen. Till hemmet köper vi råsaftscentrifug och automatisk sås-visp. Pekskärmsvante och rosa toapapper är också populära klappar.

Det blir en del fylla i samband med nyårsfirandet. Även ute bland allmänheten. Raketolyckorna når nya höjder.

Jan Malmsjö kommer att vara extraordinärt svulstig när han manar på det nya året. Det trodde man inte var möjligt.

Sist men inte minst kommer förskrivningen av ångest och depressionsdämpande psykofarmaka att öka, en följd av att den nedstämdhet som drabbat befolkningen under GK-bloggens bortavaro.

Vi slutar med en humörshöjare: Håll ut, vi är snart tillbaka.

God jul och gott nytt år! Lite i förskott.

Ha det bra. Köp Svensk skinka och gör för Guds skull inte ”Janssons frestelse” på färdigrensade ansjovisfiléer. Det skall vara orensade, på stor burk med kryddigt spad. Det är ett måste. (Ansjovisen skall naturligtvis ansas, och renset kan ni ge till katten. Om ni har någon. Om inte, så förhöjer detta julstämningen ytterligare.)

GJOGNÅ , än en gång!

Entry filed under: Diverse. Tags: .

Vart tog jakten vägen? Julen 2013

5 kommentarer Add your own

 • 1. Anders Johansson  |  december 21, 2013 kl. 7:32 f m

  Vi, bloggens trogna läsare, kommer naturligtvis att lida oerhört av din tystnad. Samtalen runt omkring i vår älskade köping kommer att bli andefattiga och utan spänst, eftersom vi inte har några nya inlägg att diskutera. Jag vill dock på alla läsares vägnar tacka för den glädje som bloggen har gett oss under det gångna året. Vi är nog ganska många som med jämna, eller ojämna, mellanrum öppna denna sidan för att se om det kommit några nya inlägg.

  God Jul och Gott Nytt År önskas naturligtvis till dig och din familj.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 22, 2013 kl. 12:02 e m

  Stort tack för dessa värmande ord. Har jag förstått saken rätt så finns det all anledning att rikta ett minst lika stort tack till dig, er, för den förtjänstfulla verksamhet som möjliggör firandet av en Jul värd namnet. Vad vore julbordet utan en svensk skinka? En delikatess som man dessutom kan äta med gott samvete eftersom vi vet att den lille Nassen haft det så bra som en gris rimligtvis kan begära.
  God jul och gott nytt år, till Dig, och alla i omgivningen.

  Gilla

  Svara
 • 3. christer Fransson/ARNE  |  december 23, 2013 kl. 3:35 e m

  Jag vill önska dig och din familj en riktig God Jul och njut av all mat som huset håller med och en läskande julmust,det skall ej hellre sjungas hej tomtegubbar slå i glasen och låt oss lustiga vara.Glöm ej kyrkan på julafton kl 1700 vi syns på kyrkbacken.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  december 24, 2013 kl. 12:52 e m

  Den alla delikataste maten håller inte huset med. Den kommer utifrån och skänker mättnad och välmående av rent himmelsk karaktär. Vi tackar å det varmaste och sänder en Julhälsning i retur.

  Gilla

  Svara
 • 5. Gröna Köpingen  |  december 24, 2013 kl. 8:17 e m

  Ser att jag stavade fel. Har inte kunskap om hur man går in och ändrar. Skall naturligtvis vara: ” Den allra………..” I övrigt är det korrekt.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2013
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: