CUF igen

januari 28, 2014 at 7:24 e m Lämna en kommentar

Vi tog oss härförleden friheten att raljera lite över Centerns ungdomsförbund, CUF, och dess ordförande Hanna Wegenius. Detta kräver ett tillrättaläggande. I överskriften har ett viktigt ”fria” fallit bort och ordförandes felstavade efternamn var ingen medveten lapsus. Rubrikens rätta lydelse skulle alltså varit: ”CUF släpper rökare fria” och korrekt stavning av Hannas efternamn framgår ovan.

Tyvärr kan man nog förhålla sig lite kritisk till en del personer i Centerns porträttgalleri. Vi tycker nog att C för en trevlig politik och hade inte GAS funnits hade de fått en enorm påspädning av röster i valet. Vi skall inte föra gamla uttjatade idé-program på tal igen men vi konstaterar nog lite besviket att det verkar som om man inte lärt sig speciellt mycket av sina misstag.

Var det Hanna Wegenius avsikt att fiska röster bland unga, och för den delen också en och annan äldre väljare, så handlar det nog om en felkalkyl. Det finns med stor säkerhet långt fler väljare som tycker att förslaget är uselt, än de som tycker att det är bra, och av det skälet skulle lägga en cannabis-grön röst.

Ett vanligt, ganska enfaldigt argument, är att cannabis inte är farligare än alkohol och tobak. Därom råder delade meningar. Om man frågar personal inom psykvården får man nog ett svar som inte talar för en liberalisering. Tobak och sprit är förvisso inte ofarligt och hade de ”uppspunnits” idag, hade de aldrig blivit lagliga. Nu finns de, och låt oss nöja oss med dessa.

Att släppa också cannabis fritt är som att resonera så här: ”Jag har redan lunginflammation och magsår, då gör det inget om jag får lite diskbråck också.”

Centern bör nog se om sitt ”juniorlag”. Hur ser det ut på reservbänken? Det hastar, valet närmar sig, men det är kanske lite sent att nu försöka spela in någon ny, ung, tung, målinriktad, center.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , .

Kulturchock Von Blogsters memoarer – del 8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

januari 2014
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: