Så mycket bättre, förr

februari 11, 2014 at 8:00 f m Lämna en kommentar

De flesta av er har förmodligen sett ett TV-program som heter ”Så mycket bättre”. Mer eller mindre avdankade, bortglömda artister blandas med några lite yngre, och sedan sjunger de varandras låtar, till stor belåtenhet för inblandade parter. Skratt blandas med lite tårar och allt blir sååå mysigt.

Gamla slagdängor får nytt liv, spelas in på skiva, och säljs till glädje för deltagarnas bankkonto. Inget fel med detta. Det är mestadels oförargligt, tror jag. Eftersom det sänds på TV4 kan jag ha missat en del. I reklampauserna slår man över till annan kanal och sedan glömmer man ibland att skifta tillbaka.

Vi blir alla äldre. Även om ”Max Factor Ageless Elixir 2 in 1 Foundation och Master Touch concealer” försöker stoppa tidens gång, så talar almanackan ett annat och bistrare språk. Tiden går och frågan är om det inte borde finnas ett ”bäst föredatum” för artister av allahanda slag. Det är lite sorgligt och patetiskt med gamla svensktopps-stjärnor som försöker klamra sig fast i hetluften, långt efter att de borde ha insett att en tillvaro i hemmets lugna vrå med barnbarn, bullbak och handarbete vore att föredra. Ekonomiska motiv kan naturligtvis vara en orsak till att pensionsåldern skjuts uppåt.

Bloggen skall presentera ett antal ”YouTube-klipp” där ni, kära läsare, skall få bedöma prestationernas kvalité. Vi kallar vår serie: ”Så mycket bättre, förr”. I en del fall var det kanske inte så bra, förr i tiden heller, och det är nog sällsynt att något, redan från början tveksamt, blir bättre med åren.

Vi på redaktionen uttalar oss inte. På så sätt trampar vi ingen på tårna.

Vi börjar med en uppvisning av Kikki Danielsson i Storebro, 2010. Tryck här

Vi vill påpeka att det inte bara är Kikki som gör uppvisningen bra/dålig. (Beroende på tycke och smak). Konferencieren har stor del i Succén/fiaskot. En säregen man. Man kanske skulle besöka Storebro vid tillfälle. Invånarna verkar lättroade. Notera mannen till höger som i slutet klappar händer, i en som vi tycker lite annorlunda takt. Ynglingen vid klaviaturen är smittande glad. Inte alltför smittosam hoppas vi.

Entry filed under: Bättre förr. Tags: , , , .

Lokalhistoria i GK med omnejd Kränknings-kräkning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: