GW

februari 15, 2014 at 8:00 f m Lämna en kommentar

På bästa sändningstid, tisdagar, sitter det en lite småfet, halvgammal professor i kriminologi och underhåller tittarna med gamla olösta mordgåtor och andra hemskheter. Vid sin sida har han en trevlig dam vid namn Gunilla Kvartoft. Detta låter kanske inte så läskande men halva Sverige sitter klistrade vid TV när Leif GW Persson är i rutan. Även Bloggen.

Detta koncept borde inte fungera. En pensionerad, lite illa klädd f.d. kriminalare som sitter och mumlar. Kan de va nåt? Det fungerar alldeles utmärkt.

Varför är GW så populär? Med all respekt vill vi påstå att det knappast är hans utseende som attraherar. Nej det är andra kvalitéer. GW har ett gott förstånd. Han är orädd och plattar välförtjänt till någon gammal justitiekansler när så är befogat. Det är det oftast. Han är underfundig och behandlar svenska språket föredömligt. Men det är inte dessa kvalitéer som folk uppskattar mest. Vad är det då, kan man undra?

GW säger kloka saker. Han förmedlar dessutom dessa visdomsord sakta och lugnt, på gränsen till sävligt. Folk är så in i graden trötta på alla snabbpratande töntar att det är en lisa för själen att lyssna på någon som pratar lugnt och sansat, och som dessutom är förståndig. Delar av poliskåren håller kanske inte med.

Fler Leif GW Persson i rutan. Bort med alla hysteriskt flabbande snabbpratare som skrattar sig fördärvade åt egna lustigheter. Vi behöver inte nämna Filip och Fredrik, ej heller stolpskotten i P3 morgon.

Tack GW. Vi hoppas du får vara med länge än, trots att du ser lite skraltig ut emellanåt.

Entry filed under: Media. Tags: , , .

Kränknings-kräkning Lokalhistoria i GK med omnejd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: