Otympliga spelen, igen

mars 13, 2014 at 7:00 f m Lämna en kommentar

Vilken makalös succé! Trots att spelen ännu inte ägt rum kan vi notera att idén med de ”Otympliga spelen” blivit en exempellös framgång. Personer från när och fjärran har hört av sig och anmält intresse för deltagande i de olika grenar som ingår. Konceptet, som innebär att man i vissa moment kan vinna genom att vara extraordinärt klumpig och fumlig, har lockat intressenter, framför allt från kommuner i väster.

Från olika delar av landet har man hört av sig och föreslagit grenar som vi inte har tänkt på tidigare. En del verkar intressant, medan annat har förkastats av säkerhets- och anständighetsskäl.

Populära, vanliga spel och lekar, som kubb och krocket, har många förespråkare men arrangörerna kan inte ansvara för att vårvintern erbjuder lämpligt underlag. Vi minns krocketmatcher i midsommartid som drog ut på tiden i timtal. Då var det, till yttermera visso, tävlande som gjorde sitt bästa. En match där det gäller att vara sämst kan nog ta veckor.

Olika skyttegrenar har också förkastats, med tanke på det förväntade klientelet bakom kolven.

Mest efterfrågat är faktiskt Bordtennis, ”Pingis”. En sport som de flesta provat och anser sig behärska. Även detta förslag faller, på grund av väder och vind. Spelen skall stapelavlöpa utomhus, och den lätta celluloid-bollen lämpar sig inte i hård blåst.

En speciell form av pingis som skulle kunna passa, oavsett väderlek, har ratats av moraliska skäl. Dessutom kan man nog redan nu peka ut en trolig segrare. Här ser vi denne fenomenale mästare i aktion och då förstår ni att saken redan är klar.

Entry filed under: Sport. Tags: .

Körkarlen Öron-märkta märkligheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: