Mello-dramatiskt

mars 31, 2014 at 10:24 e m Lämna en kommentar

Så har då intrycken från årets Melodifestival satt sig och det är bara att konstatera att kvalitén var som tidigare år. Sanna Nilsens seger gladde, i alla fall henne.

Utbudet av gymnaster var större än vanligt och i år hade vi dessutom det tveksamma nöjet att få beskåda en yngling som frekvent stod och rev sig i skrevet. Varför är oss obekant. Nog finns det väl fortfarande verksamma preparat mot flatlöss, om det var detta som var orsaken.

Personer med anspråk på lite kulturell läggning och god smak, försummar inte att tala om att de minsann aldrig tittar på ”Mello”. De har bara ”råkat gå förbi TV”, eller varit bortbjudna till goda vänner som gärna ville titta, och då hade det sett ofint ut att resa sig och gå.

Vi på bloggen tittar. Hur skulle man annars kunna avge ett omdöme? Man kan väl kort sammanfatta att det blev relativt lite ull efter mycket väsen.

Nu kan vi släppa en nyhet som kommer att ge eko vida omkring. Som vi tidigare meddelat blir det tyvärr inga Otympliga spel i GK nu på vårvintern , pga. av datorhaveriet som raderat alla deltagarlistor.

Här kommer nyheten, om en mer än fullgod ersättning, som tröst. Det blir ”Mello-festival” i Gröna Köpingen!!

Vi kontaktar vår man i populärmusik-svängen Krister ”Krille” Björkis, som pekas ut som hjärnan bakom planerna på en lokal-festival.

”Nå ’Krille’. Vad har du att förtälja?” ”Jo du Bosse. Det här blir något utöver det grå vardagliga. Ett arrangemang som kommer att sätta GK på den musikaliska världskartan”.” Det låter spännande. Kan du redan nu avslöja några detaljer”. ”Nja. Bidragen är inte spikade än så vi kan av det skälet inte ge något smakprov. Vi har vidtalat ett antal låtskrivare som lovat att skicka in bidrag. Jag är speciellt nyfiken på en person, Fredrik Kampe som vi tror kan vara en ättling till en gammal rektor på folkskolan i vår vänort Mönsterås. Den mannen kunde ta ton om det behövdes, och det har kanske gått i arv.

Jag vill inte avslöja för mycket, men det lutar nog åt att arrangemanget bara kommer att heta ”Festivalen”. Melodier och musik börjar bli en bisak så vi tänker hoppa på trenden där akrobatik och gymnastik hamnat i förgrunden.

Vi har intresseanmälan från svettiga ’Sumba- Fittnes’-grupper. Akrobatgruppen ’The flying Desperados’ har lovat komma. Den lite yngre publiken kan nog attraheras av GK:s representanter vid junior-SM i rytmisk sportgymnastik, gruppen ’Hopp och skutt’, och för att tillfredsställa den mera mogna publiken har ett gäng Husmodersgymnaster, med det Island- inspirerade namnet ’Skvalpa- Valka’, lovat att göra sitt bästa. I fjol, eller var det kanske året innan, (tiden går fort när man har roligt) gladde en grupp mogna kvinnor från Ryssland en kräsen publik och inspirerade ett gäng musi- och gymnastikintresserade kvinnliga pensionärer här i GK att starta gruppen ’Moster Gärdas gäddhängs-sväng-gäng’. En liten charmig tjej-grupp som lovat ställa upp om de får snurr på rullatorerna. Det blir nog mest sång, men kanske också lite mungiga. Vill det sig riktigt väl, plockar de fram trianglarna och visar vad de kan åstadkomma med denna lilla tingest. Kanske kan man också förvänta sig ett och annat blåsljud

Även vi i GK skall vara lite vågade. En person som fått sparken från sin arbetsplats p.g.a. sexuella trakasserier skall valsa runt och ta skamgrepp, inte bara på sig själv, utan också på de andra medlemmarna i gruppen. Kanske tar han, på ’Allsång på Skansen’-maner, också en runda bland publiken. Det blir lite lagom snaskigt och frivolt. Han är spänstig, så han kanske slår en och annan frivolt också.”

Här lämnar vi Krister Björkis. Vi tycker att detta låter fantastiskt spännande. Upplägget, med ökad fysiska aktiviteter, tycker vi ligger helt rätt i tiden. Inte minst med tanke på att sången och musiken brukar låta för djävligt.

Vi hoppas på vinst för GK:s artister. Ett mardrömsscenario är, att någon från grannkommuner västerut vinner, och får arrangera nästa års festival. Dit åker vi inte.

Entry filed under: Kultur, Media, Musik. Tags: , , , .

Kraftigt intrång Företagsbarometern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2014
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: