Valstrategi

april 7, 2014 at 9:38 e m Lämna en kommentar

Tiden fram till 14 september krymper stadigt. Vårt parti, Grön AnSamling (GAS), har rönt en enorm uppmärksamhet och uppskattning. Lovorden haglar över vårt valmanifest och några politiska motståndare existerar knappast längre. Vi vågar redan nu slå fast att vi kommer att gå segrande ur valet med en röstandel på ca 98 %.

Detta är oerhört glädjande, men känns ändå inte riktigt bekvämt. Vi ser i dagarna vad personer med diktatoriska anlag kan ställa till med och vi är rädda även vi kan komma att betraktas som lite autokratiska.

Innan GAS såg dagens ljus lanserade vi ”Centrala Nöjdhetspartiet”, CNP, som en plattform för sunda politiska idéer. Vi ville ha en motpol mot alla som är missnöjda med allt och alla och som bara gnäller även när det inte är befogat. Det är det i stort sett aldrig här i GK.

Nu startar vi upp partiet CNP igen. Ett parti som kommer att driva exakt samma frågor som GAS och med vilka vi kommer att samarbeta, under och efter valet. Det är alltså egalt vilket parti man röstar på, med det positiva är att det inte kommer att upplevas lika totalitärt som med endast ett, totalt dominerande parti.

För en tid sedan var det en första valduell på riksplanet mellan Reinfeldt och Löfven. Det var det vanliga käbblet där man lanserade sina nya politiska idéer. Samma idéer som inte för så länge av motparten egendom.

Vi vill inte avgöra vem som gick segrande ur striden, men vi måste erkänna att toppolitiker är skickliga och slipade och inte helt lätta att sätta på pottkanten. De måste vara duktigt pålästa och ha siffrorna i huvudet. Det har påpekats tidigare. I jämförelse med oanständigt högt avlönade, ibland inkompetenta företagsledare, är politiker inte överbetalda. De skall vara ständigt tillgängliga och redo att ta debatten var som helst, och när som helst när ex. media kallar. De har långa arbetsdagar och är värda sina arvorden, som inte kan anses orimliga.

Vi tyckte nog att Reinfeldt såg lite sliten ut. Löfven såg ut som vanligt, vad nu det kan betyda. De utstrålade inte på långa vägar den entusiasm och dådkraft som GAS och CNP:s valarbetare. Dessa hedervärda medborgare, i kampen för ett ännu bättre Gröna Köpingen. Det skall i ärlighetens namn sägas att de inte blir särskilt överansträngda, för det finns inte så mycket att göra. GK är redan så bra som det rimligen kan bli.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , .

Företagsbarometern Extraknäck. Eller extra knäckt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2014
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: