Extraknäck. Eller extra knäckt?

april 10, 2014 at 1:09 e m 1 kommentar

Det är inget lyxliv att vara pensionär. Det månatliga bidraget tynger inte nämnvärt, men det är oss fjärran att gnälla. Man reder sig, och den sorgliga sanningen är att vi gamlingar är för många i förhållande till de skattebetalare som skall försörja oss. Det kanske vore dags att öppna ättestupan vid Kevershäll igen. En inrättning som aldrig funnits, enligt Jonny. Må så vara, men då kan det vara läge för premiär.
Bloggen hemfaller inte åt spel och dobbel i större utsträckning, men vi brukar dryga ut hushållskassan med lite skattefritt extraknäck. Vadslagning. Vi gjorde oss en hacka på ”Fansådumt” och även ”Häxparken” inbringade en del. Inga oanständiga belopp när det gällde häxorna, för idén var så osannolik att det var ont personer som ville ”hålla emot”.
Nu ser vi en ny, gyllene chans. ”Circle Resort”. Den Danske entreprenören har i dagarna visat upp sig i lokalpressen och beklagar att handläggningen dragit ut på tiden. Det tycker vi nog är bra. För Figeholm, skärgården och kanske också Vendelboe själv, som med en del av hedern i behåll, så småningom kan dra sig ur och skylla på att det sket sig, på grund av en lång och segdragen tillståndsprocess.
Trots bristande resurser, slår nu bloggen vad, med alla som vill hålla en flaska ”Single Malt” på att Circle Resort byggs enligt ursprungliga planer. Vi håller emot, och räknar med att vinna. Om det monteras upp en massa byggmoduler för arbetare på OKG räknas inte. Det gäller de ursprungliga idéerna med konstgjorda öar, 400 villor, hotell och hela medevitten.
Jag räknar med att åtminstone Peter Wretlund antar vadet.
Skulle vi förlora vadet, ett scenario som framstår som fullständigt osannolikt, blir vi lite extra knäckta eftersom vi är extremt ovana vid att ha fel. Nåja, då får vi ta den smällen och stå där med skammen.
Då är det bara att gratulera den del av Figeholms-borna som hoppas på arbetstillfälle och en kommersialiserad skärgård, och beklaga den del av befolkningen som tycker att Figeholm är fint som det är. Fågelliv och fiskbestånd kan vi inte fråga, men vi tror oss veta deras åsikt.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , , .

Valstrategi Veta hut

1 kommentar Add your own

  • 1. Circle res-bort | Gröna Köpingen  |  januari 3, 2016 kl. 11:44 e m

    […] Även vi på bloggen är nöjda och nu begär vi in vadslagningsvinster i form av ett antal Singel Malt från de som var obegåvade nog att hålla emot. Gå in här så har ni bevis, från april 2014, att bloggen som alltid förutsåg hur det skulle gå… […]

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2014
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: