Blondinballes blogg

maj 2, 2014 at 11:00 e m Lämna en kommentar

En trogen läsekrets gläder en bloggare. Drivkraften bakom verksamheten är självklart att vi vill ha spridning av våra visdomsord och sanningar. Särskilt viktigt för oss, eftersom vi, inte tycker, utan vet, att vi representerar sanning och gott omdöme.
Vi har tyvärr efterhand förstått att alla ute i stugorna inte hungrar efter politiska manifest och diktverk av Nils Norrälv. Nej. Det är andra viktiga, om än alldagliga, spörsmål som engagerar. Man vill läsa om vardagens små trivialiteter. Om blöjbyte, fikastunder med väninnan, modenytt, besöket på stormarknaden etc.
Vi började forska i omvärlden och ett namn som dök upp ganska så snart, som exempel på framgångsrik blogg- verksamhet, var en kvinna vid namn ”Blondinbella.” Vi hittade henne utan besvär och det första som kom upp var följande:
”Vilken härlig kväll. Jag mötte upp Shila vid fyra och så knatade vi runt till sex då jag mötte upp Odd och gick på Tennstopet och satt på uteserveringen och åt middag med Odds föräldrar. Åt min favorit biff rydberg (tröttnar aldrig) Gillis satt och skrattade genom hela middagen. Vet inte om han var övertrött eller bara väldigt glad, tillslut satt vi allihop plus personer vid andra borden och skrattade med. Plutten. Kom hem vid halv åtta, nattade Gillis och nu blir det lite jobb för min del. I morgon är Odd hemma och jag skall iväg på möten. Håller tummarna för en bra natt.”
Vi skall vara ärliga och erkänna att vi inte orkade läsa särskilt mycket men vi tror oss förstå att kraven på innehåll och språkbehandling är tämligen modesta.
Nu vill vi på GK-bloggen inte vara sämre. Vi vill också vara lite trendigt könsutjämnande så vi har engagerat en mansperson som bloggskribent. Eftersom vi vurmar för landsbygden vill vi belysa vardagen, för en slumpvist utvald landsbygdsbo, i en av våra grannkommuner. Varför inte från GK-kommunen? Jo, om det blir lite töntigt och tveksamt, kan ingen komma och peka på bloggaren som en representant för vår hembygd.
Vi hade turen att komma i kontakt med trettiofyraårige hemmasonen Bertil ”Balle” Pettersson, boende i en ort som vi inte namnger. Han bor tillsammans med sin åldrige moder på ett mindre hemman där han försörjer sig som tidvis efterfrågad hjälpreda och mångsysslare inom på landsbygden förekommande verksamhetsområden. Dels på det egna småbruket men också hos grannar och bekanta.
Vintertid är det mest skogsarbete som gäller och Bertil ”Balle” har genom tur och viss skicklighet skakat liv i en gammal skotare från sjuttiotalet, en ”Rottne Blondin”. Med denna maskin ”i bruksskick”, som det brukar stå i maskinannonser, utför kan körslor på egen fastighet och även åt andra som inte har så bråttom med skotningen.
Detta har gett Bertil Svensson smeknamnet ”Blondinballe” och vi skall låta Balle komma till tals då och då, för att förmedla ögonblicksbilder från livet på landet, i en kanske lite sämre lottad grannsocken.
Det var vår avsikt att Bertil skulle få börja redan idag, med det visade sig att han har det lite snärjigt nu i dagarna. Dels är det traktor-race i grannbyn, och så har han lovat att ställa upp som värd för ett reportage om det årliga och spektakulära ”kosläppet”. Balle har visserligen bara en kossa men det passar bra, för den kvinnliga reportern från ”Termometern” har en släng av koskräck och vill inte gå i närkamp med alltför många kreatur samtidigt.
Vi hälsar Blondinballe välkommen i medarbetarstaben.

Entry filed under: Betraktelser, Blondinballe. Tags: , , , , .

Det är väl ingen sport! Blondinballes första inlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2014
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: