Bluesfestivalen m.m.

juni 8, 2014 at 10:10 e m Lämna en kommentar

Vår vana trogen besökte vi vår vänort Mönsterås för att avspisa (det heter inte så, men skit i det) Bluesfestivalen. Vi nöjde oss med lördagskvällen i tältet där vi bl.a. gladde oss åt ett eminent band från grannlandet i söder, Danmark.

Gatumusiken på Storgatan är väl trevlig men vi tycker det ser sniket ut att gå och lyssna gratis en hel dag. Det kan inte vara ett vinnande koncept på sikt. Spärra av Storgatan och ta inträde.

På något sätt tyckte vi att del låg en ödesmättad stämning över tillställningen. Var det sista gången? Vi hoppas inte det, men fan vet.

Om det nu skulle skita sig i M-ås så kan vi stolt meddela att det kommer att erbjudas en mer än fullgod ersättning i Gröna Köpingen. Det finns långtgående planer på en stor välgörenhetstillställning, ”GK-Live Aid”, där lokala och olokala förmågor skall uppträda, och biljettintäkterna oavkortat går till välgörande ändamål.

Det har gått lite inflation i välgörenhetsgalor av olika slag alltsedan Bob Geldof startade Live-Aid. På riksplanet är det galor till förmån för rädda barn och röda kors m.m. samt cancer-galor i mängd.

Vi i GK har alltid värnat minoriteters intresse och skulle gärna skräddarsy och öronmärka lite pengar och välgörenhet till mer udda intresseföreningar och sammanslutningar.

Man kan tänka sig att föreningar som ”Rumänska Reumatiker, Liktornars vänner, Bensköras riksförbund, De styvnackades riksorganisation, Låghalta långdistansare och Hydrocefalis-förbundet” m.fl. kan komma i fråga för en dusör. Vi har ännu inte kontaktat presumtiva bidragstagare men vi vet med säkerhet att Hydrocefalis-förbundet jättegärna vill vara med på ett hörn.

Tyvärr har det lanserats en del oseriösa förslag, som t.ex. att ”Inkontinenta Sydsvenskars Sektion” skulle ha en egen ”Blåsfestival” där tjej- och kommunanställdas band, ”Blötakalsongen” skulle dela scen med storheter som Kizz och Pink Floyd. Sådana billiga skämt betackar vi oss för.

Nej, detta är en seriös satsning och nu efterlyser vi artister som mot ringa arvode kan tänka sig visa upp sina färdigheter.

Det kan för den delen också vara frågan om ofärdigheter. Det finns kanske någon som haltar på ett roligt sätt. Kanske någon som sjunger iöronfallande falskt. Varför inte personer som har utseendemässiga, skrattretande lyten.

Varför skall bara duktiga och vackra människor få uppträda? Vi ser här en möjlighet för invånare i våra grannkommuner att få visa sig på styva linan.

Välkomna med intresseanmälan.

Entry filed under: Musik. Tags: , , .

Tveksam marknadsföring? Lägga sig i?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2014
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: