Lägga sig i?

juni 10, 2014 at 10:18 e m Lämna en kommentar

När detta skrivs har vi hissat den blågula fanan eftersom det är Sveriges nationaldag. Med viss bävan skall tilläggas. Blir vi betraktade som rasister nu?
Som tidigare påpekats kan det gå en tid mellan skrivande och publicering på grund av supportbehov.
Svensken blir allt som oftast beskylld för att vara lite passiv i olika situationer. Vi ingriper sällan för att hjälpa någon i nöd. Det kan gälla en person som ligger medvetslös på gatan: ”Det är säkert ett fyllo.” Någon irrar omkring och talat obegripligt och osammanhängande och ser världsfrånvänd och desorienterad ut. Frågar vi hur det är fatt? Icke. ”Det är nog bara någon som inte hunnit varva ner efter väckelsemötet.”
Sådana är vi Svenskar.
I dag tänkte jag att jag skulle ändra på den saken och hjälpa en medmänniska i nöd.
För att hedra nationaldagen tog jag det lite lugnt, satte mig i skuggan och avnjöt en cigarr. Som gammal pensionerad nikotinist drar jag inte ner röken, för att undvika att ånyo bli nikotinslav. En rättskaffens cigarrökare drar inte halsbloss utan man njuter bara den förföriska doften.
Plötsligt störs jag i min kontemplativa vila. Ett ljudligt flåsande, parat med försök till sång, är det första som påkallar min uppmärksamhet. När kvinnan (det visade sig vara en sådan, tror jag) är i synhåll greppar jag mobilen direkt och förbereder ett anrop till 112. Kvinna fäktar med armar och ben på ett rent kusligt sätt. Det ser ut som någon form av gång, men rörelserna är så fruktansvärt överdrivna att jag inser att det handlar om en mentalt störd människa med enorma problem med motoriken. ”Skall jag lägga mig i?”
Jag fattar mitt, som det skulle visa sig felaktiga beslut, när kvinnan lutar sig mot en stor ek, synbarligen i ett fruktlöst försök att knuffa ikull detsamma. ”Jag ringer 112, beskriver situationen och tipsar om att rekvisitan bör innefatta en tvångströja.”
Ambulans anländer tämligen raskt och kör förbi kvinnan utan att stanna. Jag gör chauffören uppmärksam på att de missat objektet. ”Är det henne du menar? Äh va faen, hon är ju bara ute på ‘Power-Walk’.”
Jag skall aldrig mer lägga mig i.

Entry filed under: Diverse. Tags: , , , .

Bluesfestivalen m.m. Lärarmobbning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2014
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: